Gazete Vatan Logo

ABD’yi sarsan kilise katliamı

ABD’nin Charleston Kasabası’nda Afrika asıllı Amerikalıların gittiği kiliseye düzenlenen ırkçı saldırıda biri senatör 9 kişi yaşamını yitirdi. Polis kaçan beyaz saldırganın peşinde

Son aylarda beyaz polislerin siyahilere uyguladığı şiddet olaylarıyla sarsılan ABD’nin Güney Carolina eyaletine bağlı Charleston Kasabası’ndaki tarihi siyahi kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi öldü. Emniyet Müdürü Gregory Mullen, ölenlerden sekizinin kilisenin içinde vurulduklarını, dokuzuncu kişinin ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini söyledi. Öldürülenler arasında kilisenin papazı, eyalet senatörlerinden Demokrat Parti’li Clementa Pinckney de bulunuyor.

Chaleston polisi, olaydan sonra kayıplara karışan 21 yaşındaki Dylann Storm Roof adlı saldırganın güvenlik kamerası görüntülerini basınla paylaştı.

Tanık bıraktı

Kasaba ve çevresinde insan avı başlattıklarını belirten emniyet amiri Mullen, “Bunun bir nefret suçu olduğuna inanıyorum” dedi.

Yerel basınının aktardığına göre saldırgan kilisede bulunan bir kadını, gördüklerini ‘tüm dünyaya anlatması’ için serbest bıraktı. Kadın, saldırganın ayağa kalkıp etrafa ateş açmadan önce bir süre kilisede oturduğunu belirtti. Saldırı sırasında bir çocuğun da ölü taklidi yaparak kurtulmayı başardığı kaydedildi.

Haberin Devamı

‘Bunu yapmam lazım’

Saldırganın sağ bıraktığı kadın, genç adamın bir saat grupla beraber oturduktan sonra ayağa kalkarak “Bunu yapmam lazım. Siz kadınlarımıza tecavüz ettiniz ve ülkemizi ele geçirdiniz. Şimdi gitmeniz lazım” diye bağırdığını ve ateş açtığını söyledi.