Gazete Vatan Logo

ABD’ye yakın takip

Halkbank Genel Müdürü Taşkesenlioğlu, genel müdür yardımcısının ABD’de tutuklanması ile ilgili süreci çok yakından takip ettiklerini belirterek, “Siyasi bir manipülasyon. Alnımız açık, başımız dik” dedi.

ABD’ye yakın takip

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, bankanın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de tutuklanması ile ilgili sürecin en başından itibaren çok yakından takip edildiğini açıkladı.

Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni binasının temel atma törenine katılan Taşkesenlioğlu, ABD’deki hukuki süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Taşkesenlioğlu, “Yapılan uygulama kesinlikle hukuki değil. Bunun bankamız ve ülkemiz için siyasi bir manipülasyon olduğunu düşünüyorum” dedi. Taşkesenlioğlu, soruşturmayı başlatan savcının ve davayı görmekte olan mahkemenin FETÖ bağlantıları ile Türkiye’ye yönelik yaklaşımlarının bilinen bir gerçek olduğunu söyledi.

Daha önce defalarca kez kamuoyuna açıklandığı gibi bankalarının uluslararası denetim şirketleriyle çalıştığını ve uluslararası normlara göre sürekli denetlendiğini vurgulayan Taşkesenlioğlu, İran’a yönelik ambargonun takibini yapan ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi’nin de (OFAC) Halkbank’ın şeffaf çalışmalarını inceleyip raporladığını söyledi.

Haberin Devamı

Taşkesenlioğlu, “Bu konuda kesinlikle alnımız açık, başımız dik” ifadesini kullandı.

Katılımda ilk biz olacaktık...

Halk Katılım’ın kuruluşuna ilişkin sürece değinen Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Aslında ilk kamu katılım bankasını biz kuracaktık ama kuruluş sermayesi konusunda yaşanan bazı tereddütler nedeniyle, yani elimizde olmayan nedenlerle süreç uzadı” dedi. Taşkesenlioğlu, Halk Katılım’ın sermayesinin Hazine veya banka tarafından karşılanması konusunda ilgili bakanlıklarla görüşmeler yapıldığını, en kısa sürede hayata geçireceklerini ekledi.