Gazete Vatan Logo

ABD’ye ‘düşmanlık’ uyarısı

MHP lideri Bahçeli, ABD’nin PKK/YPG’ye desteği sürdürmesi halinde duruşunun ‘düşmanlık’ olarak tanımlanacağını vurguladı, “Haine kahraman diyorlarsa müttefiklik nasıl sürdürülecek” diye sordu

ABD’ye ‘düşmanlık’ uyarısı

MHP’nin, Antalya’nın Manavgat ilçesinde il ve ilçe başkanlarının katıldığı 3 günlük kamp sona erdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kampın son gününde düzenlediği toplantıda, Suriye’nin kuzeyine yuvalanan hainlerin sökülüp, atılmadığı zaman vatanın tehlikede olduğunu anlattı. ‘Zeytin Dalı Harekatı’ için “Nereye kadar gidiyorsa oraya kadar sürdürülmelidir” diyen Bahçeli, terör örgütü DEAŞ’a karşı kurulan koalisyon için ‘eften püften’ dedi. Koalisyonun ABD’li komutanının, Türkiye’nin yanlış hesabı dolayısıyla kaygılandığını açıklamasına tepki gösteren Bahçeli, şöyle konuştu:

‘Yanlış hesabı onlar yaptı’

Acaba yanlış bu sömürgeciye göre nedir? Yanlış hesabın mahiyet ve muhtevası nasıl izah edilecektir? Üstelik bu çürümüş, Türkiye’nin PKK/PYD’yle mücadelesini tuhaf buluyormuş. Hatta daha ileri giderek, ‘Rakka’yı DEAŞ’dan alan insanlar, hangi milliyetten, hangi inançtan olurlarsa olsunlar kahramandırlar.’ Komutan Funk, asıl yanlış hesabı kendilerinin yaptığını görmemiş, görmek istememiştir. Zira insan dedikleri, insanlık düşmanı insanlığın defolarıdır. Eğer haine kahraman diyorlarsa bu ABD’yle müttefiklik nasıl sürdürülecektir?

Haberin Devamı

‘Namluya mermi sürüyor’

Eğer Türkiye ile ABD arasında görüş menzili sıfıra iner, diyalog kopar, temas kesilir, eller tetiğe giderse ve de siyaset yerine silah konuşursa olacakları hesap eden, sonuçlarını düşünen var mıdır? Biz düşünüyor, hesap ediyoruz. Ve de hiç kimseden korkumuz olmadığını Bozkurt duruşuyla Antalya’dan ilan ediyoruz. Vatan evlatlarını hedef alan silahların menşei bellidir. Canilerin elinde bulunan uçaksavarların, tanksavarların, roketlerin, füzelerin, doçka ve havan toplarının hangi ülke tarafından hibe edildiği belirgindir. ABD, Türkiye’ye yapılan saldırıları teşvik ve tahrik ediyor, en azından namluya mermiyi sürüyor. Bu kin, bu nefret, bu husumet çok tehlikeli bir noktaya, sıcak çatışmaya doğru gitmektedir. Açık açık söylüyorum, Türk milletinin karşısında, PKK/PYD/YPG’nin yanında ABD yerini almıştır. Şayet ABD yanlıştan dönmez, tahrik, taciz ve terör tahkimatına devam ederse, durumunun tarifi düşmanca, duruşunun tanımı düşmanlık olarak anılacaktır.

Haberin Devamı

‘Kızılelma desek kilosunu sorarlar’

“CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ne derse desin, nasıl kıvranırsa kıvransın, Afrin’e mutlaka girilmeli, Afrin mutlaka teröristlerden tepeden tırnağa arındırılmalıdır. Afrin’e girmeyin demek, PKK’ya ellemeyin, PYD’ye yanaşmayın, Türkiye’ye saldırın demektir ve terör işbirlikçiliğidir. Peki, Afrin’e girmeyeceksek, Zeytin Dalı Harekâtı’nı niye başlattık? CHP Genel Başkanı’nın ağzından PYD/YPG’yi terör örgütü olarak duyanınız oldu mu? Alın PKK’yı, vurun CHP’ye. PYD’ye, YPG’ye, YPJ’ye sırtını yaslamak da böyle bir şeydir. Bunları söyledik diye fikir ve ülkülerimize çağ dışı diyenler doğrudur; zira ülkülerimiz çağlar açtı, çağlar kapattı, nitekim çağlar bizden çok ama çok geride kaldı. Kızılelma desek, kilosunun ne kadar olduğunu, nerede alınıp satıldığını sorarlar. İlayı Kelimetullah desek saf saf değil, bön bön yüzümüze bakarlar, birdenbire orak çekiçli günlerini hatırlayıp derin bir ah çekerler, dertli bir of derler.”

Haberin Devamı