Gazete Vatan Logo

ABD ile vize krizinde sıcak gelişme!

Vize krizi ile ilgili Türkiye'ye gelen ABD heyeti, Türk heyeti ile görüşüyor.ABD heyetinin bazı şartlar öne sürdüğü dile getiriliyordu. Türkiye'nin ise "Ön şart kabul etmiyoruz" dediği ve görüşmelerin ön şartsız başladığı duyuruldu.Vize krizi görüşmesi ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye dayatmalara karşı boyun eğmez. Kabul edemeyeceğimiz şartları başından reddederiz"dedi.

ABD ile vize krizinde sıcak gelişme!

ABD'yle yaşanan vize krizi sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyet iki gün önce Ankara’ya gelmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen başkanlığındaki heyet bu sabah görüşme için Dışişleri Bakanlığına geldi. ABD Heyeti ile Dışişleri Bakanlığı yetkilileri arasında görüşmeler başladı. ABD'li heyetinin görüşme için 4 şart öne sürdüğü iddia edildi. Ancak Türkiye'deki diplomatik kaynaklar, "Türkiye'nin görüşmelerde önşartları kabul etmiyoruz" çıkışı üzerine görüşmelerin önşartsız başladığı öğrenildi.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un, terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''casusluk'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından tutuklanmıştı. bu karar sonrası ABd ve Türkiye karşılıklı olarak vizeleri askıya almıştı.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: DAYATMALARA BOYUN EĞMEYİZ

Vize krizi görüşmesi ile ilgili konuşan dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD ile vize krizi hakkında konuşan Çavuşoğlu," Türkiye dayatmalara boyun eğmez. Bizim çıkarlarımıza karşı gelen şeyleri kabul etmeyiz. Şartlar ne olursa olsun bir kişi suç işlemişse bu bizim elimizde değil. Hukuk gerekeni yapar. Vize krizi bizim için gereksiz bir krizdi. Diplomaside olgun bir tavır değildir. Biz ABD'nin aldığı karar karşılık bir karşılık verdik. Bu tip lüzumsuz konuların iki müttefik ülkenin konusu olmamalı. Bu konuları karşılıklı anlayışla çözebiliriz" dedi.

Haberin Devamı