Gazete Vatan Logo

ABD TV'lerinin yeni gözdesi: Basın toplantıları

Beyaz Saray Sözcüsü Spicer tarafından düzenlenen günlük basın toplantıları birçok haber kanalı tarafından canlı yayınlanıyor ve günlük ortalama 4,3 milyon kişi tarafından seyrediliyor

ABD TV'lerinin yeni gözdesi: Basın toplantıları

ABD'nin en çok seyredilen televizyon kanallarının canlı olarak yayınladıkları Beyaz Saray günlük basın toplantılarının, gün içerisinde en çok seyredilen programlardan biri haline geldiği ortaya çıktı.

Nielsen araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre, CNN, MSNBC ve FoxNews gibi kanallar tarafından tamamı canlı olarak yayınlanan basın toplantıları, günlük ortalama olarak 4.3 milyon kişi tarafından takip ediliyor.

Araştırma şirketi, sözcü Sean Spicer tarafından düzenlenen Beyaz Saray basın toplantılarının başladığı saatlerde bu kanallardaki izlenme oranlarının yaklaşık olarak yüzde 10 civarında artış gösterdiğini kaydetti.

ABD'deki New York Times gazetesi, Sözcü Spicer'ı "televizyon kanallarının yeni yıldızı" olarak tanımlıyor. Gazete, Beyaz Saray basın toplantılarının, aynı saatlerde başlayan "Genç ve Dinç", "Kel ve Güzel" gibi popular programları geride bıraktığına dikkat çekildi.