Gazete Vatan Logo

ABD tarihine geçti

Teksas’ı vuran Harvey kasırgası ve ardından gelen yağış ile sel baskınları ABD tarihinin en büyüğü olarak tarihe geçti. Ölü sayısı 37’ye ulaştı. Teksas’ın ana otoyolu adeta bir nehre döndü.

ABD tarihine geçti

ABD’nin bazı bölgelerinde yaşamı felç eden Harvey Kasırgası, yoluna devam ederken Doğu Teksas’ta yetkililer halkı uyarmaya başladı. Tyler bölgesinde yönetimde bulunan Jacques Blanchette, “Neches Nehri’nde su seviyesi 27 metreye çıkabilir. Nehrin civarında yaşıyorsanız kaçın yoksa ölmeye hazırlanın” ifadesini kullandı. Vali Abbott ise Harvey Kasırgası’nın etkisinden kurtulmak ve yaraları sarmak için en az 1 haftaya ihtiyaçları olduğunu söylerken, 6 gündür devam eden kasırgada 48.4700 evin yıkıldığını duyurdu.

‘Şehir sular altında’

Louisiana’ya doğru ilerleyen fırtınayla birlikte 32.000 insanın evlerinden kaçtığı ve ilk belirlemelere göre en az 38 insanın hayatını kaybettiği belirtildi. Yetkililer yapılacak inceleme sonunda ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini duyururken sadece Houston’daki selde en az 17 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Teksas’ın bazı bölgelerinde suyun üzerinde cansız bedenler görüldüğü kaydedilirken Meksika Körfezi kıyılarında yaşanan en şiddetli fırtınanın vurduğu Port Arthur Belediye Başkanı Derrick Foreman, “Bütün şehir sular altında” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Fabrikada patlama

Bu rakamlarla birlikte Harvey Kasırgası, 2005’te meydana gelen ve 1800 kişinin ölümüne sebep olan Katrina Kasırgası ile 2012’de ABD’nin New York ve New Jersey bölgelerini vuran Sandy Fırtınası’nı geçmesi bekleniyor. Yaşananların ardından ABD’nin Teksas eyaletindeki Crosby’de hizmet veren ve kimyasal üretim yapan Arkema SA’da iki patlama meydana geldi. Resmi kaynaklar 9 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve bu kişilerin sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu.