Gazete Vatan Logo

ABD Savunma Bakanı Mattis'ten kritik görüşme

ABD Savunma Bakanı James Mattis, sabah geldiği Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile görüşmesinin ardından heyetiyle birlikte Erbil'e geçerek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeyle ilgili iki taraftan da resmi bir açıklama yapılmadı.

ABD Savunma Bakanı Mattis'ten kritik görüşme

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, ABD Savunma Bakanı James Mattis'i ve beraberindeki heyeti Erbil'deki Başbakanlık Konutu'nda kabul etti.

Milliyet'in haberine göre; Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı James Mattis, Sabah geldiği Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile görüşmesinin ardından heyetiyle birlikte Erbil'e geçerek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeyle ilgili iki taraftan da resmi bir açıklama yapılmadı.

YARIN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı James Mattis'in beraberindeki heyetle birlikte yarın Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Telafer operasyonunun hemen sonrası gerçekleşecek olmasıyla dikkat çeken ziyarette, Mattis’in PYD krizi ile ilgili bir rapor sunacağı belirtiliyor.

RESMİ TEMASLARDA BULUNACAK

ABD Savunma Bakanı James Mattis, yarın Türkiye’ye geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek olan Mattis’in, günübirlik Ankara ziyareti sırasında çantasında kırmızı dosyalar bulunacak.Mattis'in Bağdat temaslarının ardından Erbil'e geçerek, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi yetkilileriyle bir araya gelmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı