Gazete Vatan Logo

ABD ve İngiliz savaş gemileri Boğaz'dan böyle geçti

ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait USS Fort MCHenry ve İngiliz Kraliyet Donanması'na ait savaş gemileri Boğaz'dan geçerek Karadeniz'e açıldı.

ABD ve İngiliz savaş gemileri Boğaz'dan böyle geçti

İngiliz Kraliyet Donanması'na ait keşif gemisi HMS Echo, İstanbul'dan geçti. Reuters HMS Echo'nun fotoğrafını abonelerine servis etti. Fotoğrafta geminin arkasında Ayasofya Camii de yer aldı.

Öte yandan Çanakkale Boğazı'ndan, ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait, 186 metre uzunluğundaki 'USS Fort McHenry (LSD-43)' adlı savaş gemisi geçti. Gemi, daha sonra Karadeniz'e açıldı.
Ege Denizi'nden saat 10.00'da Çanakkale Boğazı'na giriş yapan, ABD Donanması'na ait, 'USS Fort McHenry (LSD-43(' adlı savaş gemisi, saat 11.30'da Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir Kalesi ve Kilitbahir köyündeki dağda bulunan 'Dur Yolcu' yazısı önünden geçen savaş gemisine, güvenlik nedeniyle Türk Sahil Güvenlik botuyla eşlik edildi. Çanakkale Boğazı geçişini tamamlayan ABD savaş gemisi önce Marmara Denizi'ne daha sonra da Karadeniz'e açıldı.
İNGİLTERE'DEN DESTEK
Ayrıca geçtiğimiz günlerde İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, Ukrayna'nın Rusya karşısında tek başına olmadığını göstermek için Kraliyet Donanması'na ait bir gemiyi Karadeniz'e gönderdiklerini söylemişti.

Haberin Devamı