Gazete Vatan Logo

ABD polisine PKK’lı Elif yardım etmiş

Hakkında yakalama kararı çıkarılan iki Kanada vatandaşı ve 12 korumanın belirlenmesinde Washington Polisi’ne bir PKK sempatizanının yardımcı olduğu ortaya çıktı

ABD polisine PKK’lı Elif yardım etmiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında PKK/YPG yandaşları ile korumalar arasında yaşananlara ilişkin tartışmalar sürerken, hakkında yakalama kararı çıkarılan iki Kanada vatandaşı ve 12 korumanın belirlenmesinde Washington Polisi’ne bir PKK sempatizanının yardımcı olduğu ortaya çıktı. Kanada basınına konuşan ve Toronto’da yaşayan Elif Genç, kendisinin de PKK/YPG eylemi için olay yerinde bulunduğunu ve darp edildiğini belirtti. Arkadaşlarıyla Facebook üzerinden video ve fotoğrafları inceleyip daha sonra olaylara karışan kişilerle ilgili bildiklerini Washington polisi ile paylaştıklarını, polise olay yerindeki kişilerin kimler olduğunun belirlenmesinde yardımcı olduklarını anlattı.

ABD’nin yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu nasıl bir yasadır, nasıl bir hukuktur” diyerek korumaları hakkında ABD’nin yakalama kararına tepki gösterdiği olaya ilişkin yazılı açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın sözleri, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert tarafından günlük basın toplantısında aktarıldı. ABD Dışişleri, 12 Türk koruma hakkında yakalama kararı çıkarılmasyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Suçlamalar, ABD’nin meşru siyasal ifade ve ifade özgürlüğünü bastırmak için gözdağı ve şiddete başvuran kişilere hoşgörü göstermediği şeklinde net mesaj veriyor” dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, yakalama kararı alınan Cumhurbaşkanlığı korumaları için ‘iade talebinde bulunulup bulunulmayacağı’ sorusuna verdiği yanıtta, “Ne gibi ek adımlara gerek duyulduğunu değerlendireceğiz” dedi.

Haberin Devamı