Gazete Vatan Logo

ABD polisi: Cincinnati saldırısı terör olayı değil

ABD polisi haftasonu Cameo gece klübündeki kalabalığın üzerine ateş açan saldırganı yakalayamadıklarını ve saldırının terör saldırısı olmadığını açıkladı. 27 yaşındaki bir gencin hayatını kaybettiği saldırıda 15 kişi yaralandı, yaralılardan birkaç tanesinin durumu ağır.

ABD polisi: Cincinnati saldırısı terör olayı değil

"Saldırıyı terörle ilişkilendirmek için bir kanıt bulamadık" diyen Polis Şefi Paul Neudigate silahlı saldırı olayına ilişkin kimsenin gözaltına alınmadığını ifade etti.

Olay yerine vardıktan sonra, eğlence merkezindeki insanların panik içinde kaçıştığını anlatan polis sözcüsü, gece kulübünün içinde yaşananların korkunç olduğunu vurgulayarak, "Saldırganın silahından çıkan kurşun 16 kurbana isabet etti, bunlardan 15'i tedavi altında. Cincinnati Üniversitesi Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınanlardan birkaç tanesinin durumu ciddi, henüz saldırı ile ilgili kimse yakalanmadı" dedi.

AİLESİ TEŞHİS ETTİ

Saldırganın, olay sonrasında yaşanan panik ve kalabalıktan faydalanarak kayıplara karıştığını ifade eden Amerikan polisi, saldırının kurbanı 27 yaşındaki Obryan Spikes'ın cesedinin ailesi tarafından teşhis edildiğini de açıkladı.

"BURASI VURULMA KORKUSU OLMADAN ÇIKIP EĞLENEBİLECEĞİNİZ BİR ÜLKE OLMALI"

Belediye başkanı John Cranley olayın terör saldırısı olmasından ziyade silahlı şiddet olayı olduğunu ve bu yüzden de hayatını kaybeden insanların eğlenmek için gidilen bir mekanda ölmesinin kabul edilemeyecek olduğunu ifade etti. "Şunu anlamak önemli, insanlar oraya eğlenmek ve iyi vakit geçirmek için gidiyorlar ve ölüyorlar. Bu kabul edilemez bir şey, burası vurulma korkusu olmadan çıkıp eğlenebileceğiniz bir ülke olmalı" diyen Cranley, gece klübünde çoğu gençlerden oluşan bir kalabalık olduğunu belirterek böyle olaylarda saldırganı yakalamanın daha da güçleştiğini ve durumu soruşturmanın zorlaştığını ifade etti.

Haberin Devamı