Gazete Vatan Logo

ABD, Pakistan’daki iki grubu küresel terör listesine aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’da bulunan gruplar Gidar ile Cemaat üd-Dava’nın “Özellikle Seçilmiş Küresel Teröristler” listesine alındığını bildirdi

ABD, Pakistan’daki iki grubu küresel terör listesine aldı

Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Pakistan’da bulunan silahlı iki grubun bugün söz konusu terör listesine dahil edildiği açıklandı.

Kararların Amerikan halkının güvenliğini tehdit eden terör eylemleri gerçekleştirme riski taşıyanlara yönelik ilgili yasalar gereği alındığı ifade edilen açıklamada, bu örgütlerin mensuplarının ABD’deki mal varlıklarının dondurulduğu, gruba maddi destek ve kaynak sağlanmasının yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, Pakistan Talibanı ile bağlantılı Gidar Grubu’nun ülkenin kuzeyinde yer alan Peşaver kentinde Aralık 2014’te orduya ait bir okulu bastığı ve 148 kişinin öldürüldüğü saldırı dahil birçok olayın sorumlusu olduğu ifade edildi.

Peşaver ile Afganistan’ın doğusunda etkin olan Cemaat üd-Dava’nın ise 2010 yılında Taliban’ın eski lideri Molla Ömer ile ittifak yaptığı vurgulanan açıklamada, grubun ayrıca El-Kaide ve Laşkar Tayyibe ile ilişki olduğu bilgisine yer verildi.