Gazete Vatan Logo

ABD ordusu ‘savaş çıkacağına’ inanmadı

Amerikan ordusunun, Trump’ın Kuzey Kore’ye karşı ‘Silahlarımız hazır’ şeklindeki açıklamasına karşın alarm durumuna geçmediği belirtiliyor.

ABD ordusu ‘savaş çıkacağına’ inanmadı

Beyaz Saray yönetimiyle, balistik füze denemelerini sürdüren Kuzey Kore arasında yaşanan gerilim, Amerikan ordusuna yansımadı. Yerel basında çıkan haberlere göre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un ve ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarına karşın, Amerikan ordusunun ‘olası bir savaş’ durumuna karşı hazırlığa başlamadı.

Defense News sitesinde yer alan habere göre, Kore Yarımadası’nda yaşanan gerilime karşın, Amerikan kara kuvvetleriyle donanmasında stratejik ve operasyonel konuşlanmayla ilgili bir hareketlilik görülmüyor. ABD ordunun günlük rutin işlerine devam etmesi, Amerikan yönetiminin silahlı kuvvetleri savaş konusunda uyarmadığı şeklinde yorumlanıyor.

Nükleer uçak gemisi USS Ronald Reagan ile donanmaya ait başlıca gemilerin halen ABD’deki üslerinde bulunduğuna dikkati çeken site, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Kuzey Kore’deki vatandaşlarına ülkeyi derhal terk etme çağrısında bulunmadığını, ABD’li askeri temsilcilerin ailelerinin de bu ülkede kalmaya devam ettiğine dikkati çekti. Bu arada ABD’nin Pasifik Okyanusu’ndaki silahlı birliklerinde de büyük bir sakinlik gözlendiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Defense News’e konuşan bir kaynak, “Pasifik Okyanusu’ndaki müşterek komutanlık karargahında hiç kimsede telaş gözlenmiyor. Burada herkes sakin ve profesyonel davranıyor. Nükleer savaşın kısa süre içinde başlamasıyla ilgili mesajlar ise sadece söylem olarak kabul ediliyor” dedi. Kuzey Kore yönetimi, Beyaz Saray’la artan gerilimin ardından, ABD’nin bölgedeki önemli üsleri arasında sayılan Guam Adası’na yönelik füze atma planını ertelemişti.