Gazete Vatan Logo

ABD'nin son 'terör ordusu' açıklamasına hükümetten ilk tepki

Pentagon'un "Suriye'de sınır gücü kurulmayacak" açıklamasına hükümetten ilk tepki geldi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Türkiye sınır güvenliğini sağlamada muktedir ülkedir. Böyle bir açıklamanın yapılması önemli bir beyan. ABD'nin göndermiş olduğu silahların tekrar iade edilmesi lazım" dedi.

ABD'nin son 'terör ordusu' açıklamasına hükümetten ilk tepki

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin konuşuyor. "Pentagon'dan yapılan "Suriye'de sınır gücü kurulmayacak" açıklamasının ardından ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın da "ABD'nin Türkiye'ye bir açıklama borcu var. Suriye'de sınır gücü kurma niyetimiz yok" açıklaması gelmişti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül "Türkiye sınır güvenliğini sağlamada muktedir ülkedir. Böyle bir açıklamanın yapılması önemli bir beyan. ABD'nin göndermiş olduğu silahların tekrar iade edilmesi lazım.Sınırlarını ve güvenliğini tehdit edecek hiçbir oluşuma Türkiye asla sessiz kalamaz" diye yanıt verdi.

İttifak ile ilgili de konuşan Gül'ün açıklamalarının satır başları şöyle: Türkiye resmi olarak partiler ittifak yapamıyorlar. Bugün ilk defa bir araya geliyoruz. Tüm bu çalışmaların nihai hedefi milli mutabakatın sağlanması. Yasal olarak neler yapılması gerekiyor? 'Bütün alternatifler masada, hepsi konuşulacaktır, Türkiye'de daha fazla demokrasinin güçleneceği, daha fazla siyasi katılımın güçlü olacağı bir düzenlemeyi en kısa zamanda konuşup, değerlendireceğiz.

Haberin Devamı

SEÇİM BARAJI!

Bütün partiler baraj sorunumuz yok diyor bu konuda elbette bir araya geldiğimizde tüm bunların değerlendirmesini yapacağız.AK Parti Kürt seçmenden en fazla oy alan partidir. AK Parti Türkiye partisidir temelimizde demokrasi ortak tarih ortak gelecek duygusu var. Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tutuklu gazetecilerle ilgili verdiği hak ihlali kararı tartışmaları... Sonraki AYM kararı nasıl uygulanacak? Yerel mahkemeler hukuka ayrıkı davranıyor tepkileri...

"AYM DOSYANIN SAHİBİ GİBİ BİR YARGILAMA YAPAMAZ"

Mahkemelerde hiyerarşi olmaz ilk derece mahkemesi olur istinaf olur yüksek mahkeme olur. Her mahkeme yetkisini anayasan ve kanundan alır. Bireysel başvuru ile ilgili bunu getiren AK Parti hükümetimizdir. Varsa uygulamaları gözden geçirmek suretiyle bu süreci takip etmekteyiz. AYM bir karar vermiştir ilk derece mahkemesi de incelemiş bu konuda bir mahkeme de gerekçeli karar gelmedi diye bir karar vermiştir. AYM kararı da bağlayıcıdır. AYM temel hak ve hürriyetlerle ilgili bir ihlal olup olmadığına bakar. Nihai kararı verecek mahkeme ilk derece mahkemesidir. Nihai karar verme merci ilk derece mahkemesidir.

Haberin Devamı