Gazete Vatan Logo

ABD'nin Kabil Büyükelçiliği'nde eşcinsel alemi

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki ABD Büyükelçiliği'ni korumakla görevli ArmorGroup North America adlı özel güvenlik şirketi çalışanlarının fotoğrafları ortalığı ayağa kaldırdı.

Elçiliği korumakla görevli güvenlikçiler fotoğraflarda votka içip çıplak olarak dans ederken ve birbirlerinin popolarından votka bardaklarıyla 'shot' yaparken görünüyorlar.

Fotoğraflarda çıplak görevliler ateşin üzerinden atlarken ya da grup fotoğrafı çektirirken görülüyorlar. Fotoğraflarda çalışanlar arasında homoseksüel ilişki ibareleri de görülüyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından dün onlarca yetkiliyi soruşturma yapması için Kabil'e gönderdiğini açıkladı. Yetkililer, büyükelçilikte güvenlik durumunun 450 özel korumanın kötü performansı nedeniyle tehlikede olduğunu da teslim etti.



Afgan elçilik çalışanlarının da içki içmeye zorlandıklarının görüldüğü fotoğrafların yayınlanması şok etkisi yarattı.

Fotoğraflar, Taliban'ın güçlendiği, intihar eylemlerinin arttığı ve her geçen gün asker ölümlerinin gerçekleştiği Afganistan'daki durumun vehametini yansıtıyor.

Fotoğraflarla birlikte Kabil'deki bir korumadan gönderilen isimsiz e-postada, "Fotoğraflar yardımcı olacaktır. Orada bir grup sapığın olduğunu görüyorsunuz. İzci grubu değiliz, ama profesyonellik olması gerekir" deniliyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü de Kabil'de farkında olmadıkları şeylerin döndüğünü itiraf etti.

ABD Büyükelçiliği son haftalarda art arda saldırıların hedefi oldu. Bazı yetkililer, ArmorGroup'un sözleşmesinin geçen iki yıl içinde Dışişleri Bakanlığı ile yapıldığını söylüyor.

Şirket çalışanlarının üzte ikisinin İngilizce konuşamadığı ve 14 saatlik vardiyalar ve eleman sıkıntısı nedeniyle uykusuz ve yorgun oldukları yönünde iddialar var. Ancak buna rağmen şirketle 186 milyon dolarlık sözleşmenin bu yaz yenilendiği belirtiliyor.

(GAZETEPORT)

Haberin Devamı