Gazete Vatan Logo

ABD'nin en büyük seks anketi

ABD’de 1994’ten bu yana düzenlenen en geniş kapsamlı seks anketinin sonuçları, kadınların orgazm sorunu yaşadığını ortaya koydu.

ABD’de 1994’ten bu yana düzenlenen en geniş kapsamlı seks anketinin sonuçları yayımlandı. Erkekler kadınlara göre daha kolay orgazm olurken, kadınların orgazm için daha çok birleşme pozisyonu denemesi gerekiyor.

İnternet üzerinden düzenlenen ankette, farklı yaş ve etnik kökenden insanlara cinsel ilişkide yaşadıkları orgazm sıklığı, 14 yaşındaki çocukların seks yapma oranı, prezervatif kullanım oranı gibi birçok soru soruldu.

Sexual Medicine dergisinin düzenlediği anketin sonuçları, 130 sayfalık özel bir sayıda yayımlandı. Ankete yaşları 14 ile 94 arasında değişen 5 bin 865 kişi katıldı. Indiana Üniversitesi akademisyenlerinin başını çektiği araştırmanın, 16 yıl önce yapılan Ulusal Sağlık ve Sosyal Yaşam Anketi’nin yerine geçtiği belirtildi.



Araştırmada yer alan Dr. Dennis Fortenberry, anketin kendi seks yaşamlarını diğerleri ile kıyaslamaya meraklı ABD’liler için gereken sonuçları verdiğini belirtti.

Ankette, katılımcılara 41 farklı cinsel ilişki şekli hakkında soru soruldu. Sonuçlara göre, erkekler cinsel birleşme esnasında kadınlara göre daha kolay orgazm olurken, çoğu kadının çeşitli cinsel birleşme yöntemleri denemesi gerekiyor.

KADINLAR ORGAZM OLAMIYOR

Erkeklerin yüzde 85’i son cinsel ilişkilerinde orgazm olduklarını söylerken, kadınlarda bu oran yüzde 64. Prezervatif kullanımı erkeklerde 79 iken, en çok prezervatif kullanan erkekleri 14-17 yaş aralığı oluşturuyor. Buna karşılık 50 yaşın üzerine çıkıldıkça prezervatif kullanımı azalıyor.

Ankete katılan kadınların yüzde 7’si, erkeklerin ise yüzde 8’i eşcinsel olduklarını belirtti. Ayrıca, 14 yaşındaki erkeklerin yüzde 2’si, 17 yaşındaki kızların ise yüzde 40’ı son bir yıl içinde cinsel ilişki yaşadıklarını söyledi.

Anketi düzenleyen ekipte yer alan Dr. Irwin Goldstein, 2009 yılında internet üzerinden yapılan anketin, katılımcılara birçok özel ve hassas konuda çekinmeden cevap verme şansı verdiği için geçmişteki anketlere kıyasla çok daha etkin sonuçlar alındığını belirtti.

Haberin Devamı