Gazete Vatan Logo

ABD’nin cevabı zırva

Yıldırım, PKK’ya silah veren ABD’ye sert çıktı: Müttefikimize teröre desteğini sorduğumuzda verdiği cevap enteresan “Stratejik işbirliği yok, taktik işbirliği var”. Bu ne demek? Zırva…

ABD’nin cevabı zırva

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Parçalanmış Bir Dünyada Barış ve Güvenliği Yeniden Düşünmek” temasıyla İstanbul’da düzenlenen TRT World Forum’un açılışını yaptı. Herkesin barış, huzur içinde yaşadığı bir dünya hedefine ulaşmanın, “güçlü ülkeler”in adil davranmasıyla mümkün olduğunu vurgulayan Meclis Başkanı şunları söyledi: İşbirliği yapmayı gerektiren meselelerin başında terörle mücadele geliyor. Terör, hiçbir şekilde finanse edilmemeli, silah ve para desteği sağlanmamalı. Türkiye, 30 yılı aşkın bir süredir PKK terör örgütüyle mücadele ediyor. Teröristlere karşı verdiğimiz mücadeleden ne yazık ki pek çok dost bildiğimiz ülkeden destek göremedik. 35 bin masum insanı katleden bu örgüt, PKK, bugün de PYD/YPG adıyla ne yazık ki Suriye topraklarında faaliyetini sürdürüyor.

Mazur görülemez

Acı olan, onların bu faaliyetini sürdürebilmesi de dost bildiğimiz, NATO’dan müttefik bildiğimiz Amerika’nın açık, aleni, doğrudan desteğiyle oluyor. Binlerce tır silah, füze, her türlü mühimmat, bu terör örgütüne aktarılıyor. Bu soruyu sorduğumuzda, müttefikimiz ve dostumuz olan ülkenin verdiği cevap çok enteresan, ‘Biz onlarla stratejik bir işbirliği yapmıyoruz, taktik bir işbirliği yapıyoruz.’ Ne demek? Zırva. Terör örgütüyle işbirliğinin hiçbir şekilde mazur görülecek yanı yoktur.

Haberin Devamı

Belge koyduk, çıt yok

Türkiye’nin son yıllarda FETÖ adlı bir terör örgütünün daha olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti: FETÖ’nün lideri Amerika’da el bebek, gül bebek bir malikanede yaşıyor. Her şey belli. Darbenin talimatını veren bu. Her türlü bilgi, belge elde fakat dostlarımız, müttefik bildiğimiz ülke, kılını kıpırdatmıyor. Madem vermiyorsun kardeşim adamın yaşamına sınırlama da mı getiremiyorsun? Hiç bir şey olmamış gibi yaşamaya devam etmesine niye izin veriyorsun? Niye bir soruşturma dahi başlatmıyorsun? Yoksa arkasından başka şeyler çıkacağından mı endişe ediyorsun? Türkiye dosyalar dolusu belgeleri önlerine koydu ama çıt yok. AB’ye de yüklenen Meclis Başkanı, şunları vurguladı: Bölgesel sorunlarda ortada görülmeyen Avrupa Birliği, uluslararası sorunların çözümünde yeterince aktif değil. İçine kapanan AB’nin dünyadaki mevcut sorunlara yaklaşımı, çözüm üretmekten uzaktır.

Haberin Devamı