Gazete Vatan Logo

ABD'nin canını sıkacak IŞİD açıklaması!

ABD Başkanı Barack Obama ve üst düzey diplomatları, IŞİD’e yönelik mücadelede kazanılan ‘başarıları’ överken, bazı ABD’li yetkililer ise yürütülen operasyonun terör örgütünün kökünü kazımaktan uzak olduğunu, hatta geri tepebileceğini savundu.

ABD'nin canını sıkacak IŞİD açıklaması!

IŞİD’le mücadele eden ana unsurların Şiiler ve Kürtler olmasının terör örgütünü Sünni Müslümanların gözünde meşruluk kazandığını ifade eden uzmanlar, örgütün ‘yenilmezlik’ algısının ise kırıldığını belirtti.Reuters'in haberine göre, terör örgütünün Felluce ve benzeri büyük kentleri kaybetmesinin Avrupa, ABD ya da diğer ülkelere yönelik saldırıları tetikleyebileceği uyarısında bulunan uzmanlar, toprak kaybeden IŞİD’in daha ‘kolay’ hedeflere yönelebileceğini kaydetti.

'IŞİD, GERİLLA TAKTİKLERİNE ADAPTE OLUYOR'

ABD’li üst düzey yetkililer IŞİD’in Irak ve Suriye’de büyük oranda toprak kaybettiğini açıklasa da, Reuters’a konuşan analist Seth Jones, örgütün ‘gerilla savaşı’ taktiklerine adapte olmaya başladığını ifade etti. RAND’de çalışan Jones, “İslam Devleti savaş alanında yenilmiş gibi gözüküyor, çoğu yerde çekiliyorlar ve bu, başka bir gün savaşmaya hazırlandıkları anlamına geliyor” dedi.

IŞİD’in yabancı savaşçılarının bir kısmının ‘evlerine’ döndüğüne de dikkat çeken uzmanlar, tek bir kişi tarafından düzenlenen ‘yalnız kurt’ saldırılarının da artabileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı