Gazete Vatan Logo

ABD neden Kaşıkçı olayında yaptırımlara başvurmuyor? Rus vekil anlattı

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’da Dişişleri Komitesi üyesi Anton Morozov, ABD’nin Suudi Arabistan’la ortak ekonomik ve ticari çıkarlarının ve Washington’daki güçlü Arap lobisinin, muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi sebebiyle yaptırım kararının alınmasına engel olduğunu belirtti

ABD neden Kaşıkçı olayında yaptırımlara başvurmuyor? Rus vekil anlattı

Anton Morozov, "Suudi Arabistan ve ABD'yi çok ciddi ekonomik ve ticari çıkarlar bağlıyor. Washington'da çok güçlü Arap lobisi var. Bu yüzden ABD'nin Suudi Arabistan için yaptırım veya başka bir cezayı göze alamıyor olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaşıkçı cinayetinin tüm dünyayı sarstığını kaydeden Rus vekil, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Riyad'ın açıklamalarının tatmin edici olmadığı halde Suudi Arabistan'dan gelen yatırımları kaybetmek istemediğini açıklamasıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Bu tamamen emsalsiz ve insanı isyan ettiren türden bir olay. Tüm dünyanın dikkatle bu olayı izliyor olmasına rağmen ABD başkanının hiçbir tepki vermemesi kabul edilebilir değil, bu yüzden bu tür açıklamalar yapıyor." (Sputnik)