Gazete Vatan Logo

ABD medyasından son dakika: Esad ayrıldı!

ABD medyasından son dakika haberi geldi. ABD'nin Suriye'ye askeri operasyon ihtimaline karşı, Beşar Esad'ın Şam'daki başkanlık sarayından ayrılarak Rusya'ya ait hava üssüne sığındığı iddia edildi.

ABD medyasından son dakika: Esad ayrıldı!

ABD ve müttefiki ülkelerin Suriye’ye karşı "askeri operasyon düzenleme" söylemleri sürerken, Amerikan medyasında bir iddia ortaya atıldı.

Amerikan ve İngiliz gazeteleri, Beşar Esad rejiminin Amerikan saldırısı korkusuyla savaş uçakları ve helikopterleri Rus üslerine taşıdığını yazdı.

Haberlerde, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın Rus askerleri eşliğinde Şam’daki başkanlık sarayından ayrıldığı ve Rusya’nın Lazkiye’nin güney doğusundaki Hmeymim Hava Üssü’ne sığındığı öne sürüldü.

Gazeteye konuşan Pentagon'dan iki yetkili, Esad'ın kilit öneme sahip bazı uçaklarını Rus üslerinde konuşlandırdığını söyledi. Şam rejimi, ABD'nin bir Rus üssünü vurmaktan kaçınacağını düşünüyor.

Esad’ın pencereleri olmayan bir barınakta bulunduğu, yanında başka Suriyeli yetkilinin de olmadığı belirtildi.

Amerikan medyasında, 7 ABD askeri uçağının Doğu Akdeniz kıylarında, Rusya’nın Hmeymim Hava Üssü ile Tartus Deniz Üssü yakınlarında keşif uçuşları düzenledikleri de belirtildi.