Gazete Vatan Logo

ABD’liler Papaz’ın yolunu gözlüyor

Türk ‘çözüm’ heyeti Amerika temaslarının ardından yurda dönerken, ‘krizle’ ilgili Washington’dan açıklama geldi. Dışişleri Sözcüsü Nauert, “Biz ilerleme kaydetmeyi Brunson’un evine, ABD’ye dönmesi olarak tanımlıyoruz” dedi

ABD’liler Papaz’ın yolunu gözlüyor

Türkiye ile ABD arasında yaşanan ‘yaptırım’ krizinde temaslar devam ederken, Washington’a giden 9 kişilik ‘çözüm’ heyeti, Ankara’ya döndü. Türk heyeti, çözüm konusunda açıklama yapmazken, ABD tarafından “Bizim için ilerleme sağlanması Pastör Brunson’un evine dönmesidir” açıklaması geldi.

Sözcü’den toplantı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Adalet, Hazine ve Dışişleri bakanlığından 3’er kişinin katıldığı Türk heyetinin temaslarının ardından Amerika’dan Türkiye’ye dönmesinden sonra basın toplantısı düzenledi. Sözcü, Türk heyetiyle yapılan görüşmelerle ilgili olarak şunları söyledi: Türkiye’yle geniş kapsamlı bir ilişkimiz var ve Türk hükümetiyle her temasımızda bir dizi konuyu ele alıyoruz. Dün de Türk hükümeti yetkilileriyle geniş kapsamlı bir görüşme yaptık. Pastör Brunson’un evine dönmesi gerektiğini açık bir şekilde söyledik. Ancak bu meseleyi kamuoyu önünde müzakere etmeyeceğiz.

İlerleme kaydedildi mi?

Nauert “Görüşmelerde ilerleme kaydedildi mi?” şeklindeki soru üzerine şunları vurguladı: Biz ilerleme kaydetmeyi Pastör Brunson’un evine, ABD’ye dönmesi olarak tanımlıyoruz. “İlerleme kaydedildi mi yoksa Türklerle hala derin bir görüş ayrılığı var mı?” yönündeki soru üzerine şöyle devam etti: Ben böyle bir tanımlama yapmayacağım. Bildiğiniz gibi dün buluştuk. Dışişleri Bakanlığı ve diğer bakanlıklar geniş kapsamlı görüşmeler yaptı. Bizim istediğimiz ilerleme Pastör Brunson’un evine dönmesi. Söylenecekler bu kadar.

Haberin Devamı

Spekülasyon yok

Sözcü Nauert “Yani Pastör Brunson evine dönene kadar Türklerle temas etmeyecek misiniz? diye sorunca da “Bu konuda spekülasyon yapmayacağım ve Beyaz Saray yönetiminin ötesinde bir şey demeyeceğim” karşılığını verdi.