Gazete Vatan Logo

ABD’li turiste bile tatil paketi euroyla

Doların değer kaybetmesiyle kâr marjları düşen operatörler kur tarifelerini değiştirmeye başladı.

Doların değer kaybetmesiyle kâr marjları düşen operatörler kur tarifelerini değiştirmeye başladı. Turizmciler “Her ay fiyat revize etmekten bıktık. Baktık zarar da ediyoruz, artık ABD’li turiste bile euro ile tatil paketi satıyoruz” dediler

PİYASALARDA 1 dolar 1 YTL olur mu tartışması devam ederken hızla değer kaybeden dolar, turizmcileri euroya yöneltti. İtibarsız doların yüzde 13 seviyesinde bir gelir kaybına neden olduğunu belirten turizmciler, “Uluslararası turizm piyasasının gayriresmi para birimi dolar, koltuğunu euroya bırakıyor” dedi. Baracuda Tours Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu, bütün ülkelerdeki acentaların teker teker para birimlerini dolardan euroya çevirmeye başladığını söyledi.

Tayland bile terk etti

Uluslararası turizm piyasasının gayri resmi para birimi olarak doları görüldüğünü belirten Polatoğlu, “Geçen perşembe günü Tayland’da çalıştığımız şirketler doları terkettiklerini ve euroya geçtiklerini, bu nedenle fiyat listelerini revize ettiklerini duyurdular. Tayland’da dolar, ülke para biriminden çok rastlanılan paradır. Onların bile ağızları yandıysa sorun büyük demektir” diye konuştu.

Taksitte zarar yazdık

650 dolarlık 8 günlük Bangkok turunu 449 euroya çevirdiklerini belirten Polatoğlu, “Suudi Arabistan Hükümeti, umre için dolara bağlı paritesini euroya çevirdi. ABD’den gelen turistlere bile artık euro üzerinden satış yapıyoruz” dedi. Dolarla taksitli satışlardan zarara uğradıklarını belirten Polatoğlu, “Yüzde 5’lik kâr marjımızda daralma yaşıyoruz. Şimdi yüzde 8 zarardayız. Ancak euroya geçenler kâr edecektir” dedi.

İç turizme ağırlık verenler YTL ile kâr rekoru kırıyor

ETS Tour Operasyon Müdürü Suat Özbek, “Dolar değer kaybederken euro gözde oldu. Ancak gözden kaçan, YTL’nin değer kazanması” dedi. “Güçlü YTL, iyi geçen iç turizme de olumlu yansıyor. Kâr marjları da artıyor” diye konuşan Özbek, 22 Temmuz seçimleri nedeniyle tatil keyfini erteleyen yerli turistlerin ise Şeker Bayramı’nı beklediklerini anlattı. Özellikle ünlü sanatçıların gala yapacağı otellere yoğun ilgi olduğunu söyleyen Suat Özbek, “Özellikle Kuşadası, Marmaris, Bodrum gibi bölgeler yerli turistin en çok ilgisini çeken yerler. Her keseye uygun tatil seçeneğimiz var. Geceliği 50 YTL’den başlayan fiyatlar 350 YTL’ye kadar ulaşıyor. Sanatçıların olduğu programlar ilgi görüyor” dedi.

Roma’da 3 gün tatil 99 euro

4 günlük Şeker Bayramı’nda yurtdışında, ’nokta’ adı verilen tek bölge tatilleri ilgi görüyor.

Yeri Fiyatı Süre



Roma 99 euro 4 gece

Selanik-Atina-Kavala 269 euro 5 gece

Barcelona 349 euro 3 gece

Dubai 149 euro 4 gece

Bangkok-Pattaya-Singapur 799 euro 7 gece

Benelüks-Londra 599 euro 7 gece

Benelüks-Paris 399 euro 7 gece

Amsterdam 99 euro 2 gece

Sicilya-Catania-Palermo 399 euro 3 gece

Fas-Marakeş-Kazablanka 699 euro 5 gece

Tunus 399 euro 5 gece

Londra 499 euro 3 gece

Paris-Disneyland 599 euro 3 gece

Prag 299 euro 3 gece

Budapeşte-Viyana-Prag 499 euro 7 gece

Moskova 399 euro 3 gece

Haberin Devamı