Gazete Vatan Logo

ABD'li öğrenci tecavüz dehşetini anlattı

İstanbul’un göbeğinde, Şişli’de yaşanan tecavüz dehşetinin ve zanlıların kısa sürede yakalanmasının ayrıntıları ortaya çıktı.

ABD'li öğrenci tecavüz dehşetini anlattı

22 yaşındaki Amerikalı öğrenci I.D.’nin olayın ardından şikâyette bulunduğu polis, 11 kilometrelik güzergâhta 230 işyerinden alınan güvenlik kamerası görüntülerini saniye saniye inceledi.Cuma gecesi yaşanan olayın ardından kurulan özel ekip, öncelikle kamera görüntülerini inceledi.

Görüntülere göre genç kız sabaha karşı 04.00 sıralarında erkek arkadaşıyla evden ayrılıp caddedeki ATM’den para çekti. Erkek arkadaşı taksiye binerek ayrılırken, genç kız Mecidiyeköy’e doğru yürümeye başladı.

Bu sırada renkli bir minibüs Amerikalı öğrenciyi takip etmeye başladı. Araçtan rahatsız olan genç kız, aracın yanına gidip sürücüyle bir süre konuştu.

Ardından da minibüse bindi. Bu görüntüden sonra araç, genç kızın tecavüze uğradığını iddia ettiği Fulya’daki otoparka doğru ilerledi.

‘BİRLİKTE OLDUK’

Polis, görüntü incelemesiyle önce aracı buldu, ardından zanlıların kimliğini teşhis etti. Mağdur genç kız, Birkan Y.’yi fotoğrafından teşhis etti.Şüpheliyle, olay sırasında yanında bulunan 17 yaşındaki C.K. gözaltına alındı. Birkan Y. genç kızla kendi isteğiyle birlikte olduğunu, telefonunu da araçta unuttuğunu öne sürdü ve “Ulaşamayınca cep telefonunu sattım” dedi.

‘ISRARLA TAKİP ETTİ’

Haberin Devamı

I.D. ise ifadesinde tecavüze uğradığını öne sürdü. Gözyaşları içinde yaşananları anlatan genç kız şunları söyledi: “Arkadaşımdan ayrıldım. Mecidiyeköy’e yürüyordum. Bir aracın sürücüsü bana bir şeyler dedi. Israrla beni takip etti. Ben de bindim.Issız bir yere geldik. Arkada oturuyordum. Aracı kullanan kişi arkadaşını indirdi. Arkaya gelip bana tecavüz etti. Cep telefonumu aldı. Saçımdan tutup araçtan indirdi.”