Gazete Vatan Logo

ABD’li generale sert çıktı: Haddini bil!

ABD’li generalin darbe girişimi sonrası müttefiklerinin tutuklandığı yönündeki sözlerine Cumhurbaşkanı şu sözlerle tepki gösterdi: “Sen kimsin? Teşekkür edeceğine darbecilerin yanında yer alıyorsun”

ABD’li generale sert çıktı: Haddini bil!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel’in, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından ABD’nin beraber çalıştığı bazı komutanların tutuklandığına ilişkin açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Erdoğan, dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile beraberindeki YAŞ üyeleriyle görüşmesi sonrasında cuma namazını kılmak üzere Gölbaşı’ndaki Polis Özel Harekât Daire Başkanlığı yerleşkesine gitti. Cuma namazını buradaki Şehitler Camii’nde kılan Erdoğan, bombalanan Polis Özel Harekât Daire Başkanlığı’ndaki bölüme geçti. Erdoğan emniyet personeline yaptığı konuşmada şu mesajları verdi: “Sizlerin 15 Temmuz’daki duruşunuz, sizlerin milletimle beraber, aziz milletimle beraber müşterek duruşu bir hain grubun özellikle saldırılarını püskürtmüştür. ‘Türkiye olduk’ diyorum, niye biliyor musunuz? Çünkü dünya bu demokrasi nöbetini tutanları sadece izliyor, sadece bize oralardan ‘geçmiş olsun’, söyledikleri bu. Arkasından, ‘ama gelecek için endişe duyuyoruz’. Neymiş endişeleri? Endişeleri şu beyefendilerin, ‘Acaba bu içeri alınanlar, tutuklananlar, şunlar, bunlar vesaire bunların sayısı daha da artar mı?’. Suçluysa artar.”

Haberin Devamı

‘Darbeciyi besliyorsunuz’

“İşte bir tanesi ne yazık ki Amerika’da aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral kalkıyor, ‘İrtibat halinde olduğumuz, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum, duyuyorum’ bunu söylüyor. İnsan biraz sıkılır ya, insan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, demokrasi adına teşekkür edeceğine, tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende, darbeciyi senin ülkende zaten besliyorsunuz, bu zaten ortada. Benim milletimi asla inandıramazsınız, milletim şu anda bu tezgahın içinde olanları da biliyor ve bu tür açıklamalar bu işin arkasında kimlerin olduğunu, üst aklın kimler olduğunu da gayet iyi biliyor ve bu açıklamalarla da kendinizi açığa çıkarıyorsunuz, açığa veriyorsunuz. Türkiye bu oyunlara gelmeyecek.”

Haberin Devamı

‘Kesilen sakal gür çıkar’

“(Özel Harekat merkezinde bombalanan binayı göstererek) Şu gördüğümüz bina ile bu yaptıkları bu tahribatla bunlar bizim sakalımızı kestiler. Unutmayın kesilen sakal çok daha gür biter. İnşallah bunun yerinde çok daha muhteşem, çok daha güzel bir eseri en kısa zamanda burada proje şu anda bitmiş vaziyette inşa edeceğiz. Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber. Onlar sevgili Peygamberimizin ağuşunda. Peygamberlikten sonra en yüce makama ulaştılar. Zaten sizlerin, bizlerin hedefinde de bu yok mu? Ne aziz milletimiz var. Ne büyük milletimiz var. Bu, dünyaya aslında bir demokrasi destanının yazılmasıdır.”

Sanatçı ve sporcularla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Camisi önünde vatandaşlarla bir araya gelen sanatçı, oyuncu, radyocu ve sporcuları ağırladı. Görüşmede Cengiz Kurtoğlu, Mustafa Ceceli, Alişan, Doğuş, Kutsi, Nihat Doğan, Linet, Berdan Mardini, Davut Güloğlu, İntizar, Serkan Kaya, Ümit Sayın, Ahmet Selçuk İlkan, Ece Erken, Saruhan Hünel, Erdem Kınay, Yaşar İpek, Uğur Arslan, Sinan Akçıl, Ersin Düzen, Vatan Şaşmaz, Sefa DoğanayTanju Çolak gibi ünlüler bulundu.

Haberin Devamı