Gazete Vatan Logo

ABD’li albay: Irak’ta kalmayı sürdüreceğiz

ABD’ye ait askeri birliklerin terör örgütü DEAŞ ile savaşmak amacıyla Irak’ta kalmaya devam edeceği belirtildi.

ABD’li albay: Irak’ta  kalmayı sürdüreceğiz

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de Pazar günü düzenlenen konferansta konuşan Albay Sean Ryan, ABD ordusu ve koalisyon güçlerinin gerektiği müddetçe Irak’ta kalmayı sürdüreceğini söyledi.

Ryan bölgedeki istikrarı sağlamaya devam edeceklerini belirterek “Askerlerimiz, gerekli olduğunu düşündüğümüz zaman dilimi boyunca Irak’ta kalmaya devam edecek. Asıl önemli olan, DEAŞ’ın askeri olarak yenilmesi sonrası bölgedeki istikrardır. Bunu devam ettirmek için bölgede kalmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

ABD kuvvetleri 21 Mart 2003 tarihinde Irak’ın başkenti Bağdat’ı bombalayarak ülkeye girmiş ve ülkeye giriş nedenini Saddam Hüseyin rejimini devirmek, kitle imha silahlarına ulaşmak, bölgedeki terörist grupları tasfiye etmek, Irak petrollerini ve enerji yollarını kontrol etmek, Irak’ı Ortadoğu ülkelerine model yapmak gibi bir dizi gerekçe sunarak açıklamıştı. Ancak yapılan kontrollerde ülkede kitle imha silahlarına rastlanılmamıştı.

Önce lider yardımcıları toplanacak
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye konusunda planlanan dörtlü zirvenin öncelikle liderlerin yardımcıları ve uzmanlar düzeyinde yapılması görüşünün öne çıktığını belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in önceki gün Berlin’deki görüşme sırasında dörtlü zirveyi istişare ettiğini belirten Peskov, “Putin ve Merkel, gelecekte görüşmenin seviyesinin yükseltilmesi için bu formatın öncelikle uzmanlar ve yardımcılar düzeyinde yapılması konusunda anlaştı” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya, Almanya ve Fransa liderleriyle eylül başında Suriye konulu bir zirve yapacaklarını açıklamıştı.

Haberin Devamı