Gazete Vatan Logo

ABD krizinin merkezindeki büyükelçiye büyük şok!

Türkiye'deki görevine veda etmeye hazırlanan ABD Büyükelçisi John Bass'ın davetine; siyaset, bürokrasi ve askeriyeden kimsenin katılmaması dikkat çekti.

ABD krizinin merkezindeki büyükelçiye büyük şok!

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass dün gece Çankaya'daki büyükelçilik konutunda bir veda daveti verdi. Davete siyaset, asker ve bürokrasi dünyasından kimse katılmadı. Sadece iktidar cephesinden değil muhalif siyasetçilerden de kimse davete icabet etmedi.

Davete katılanlar arasında yer alan Gazeteci Hande Fırat CNN Türk canlı yayınında gözlemlerini aktardı. "Türk diplomat hiç yoktu az sayıda gazeteci vardı. İlişkiler açısından buruk bir resepsiyon oldu. Duygusal bir konuşma yaptı, Türkiye'yi sevdiğinin belirtti ve ülkeden buruk ayrılıyor. Son bir haftada başına gelenlere bakılırsa Afganistan'a gittiğine sevinecek hale gelmiş. Siyasette bu tür sıkıntılar olabiliyor."

ERDOĞAN ÇOK SERT KONUŞMUŞTU: SENİ TANIMIYORUZ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile yaptığı basın toplantısında, "ABD Büyükelçisi, veda ziyaretinde bulunuyor, bu büyükelçinin veda ziyaretini kabul etmedik etmiyoruz. Biz onu ABD'nin Türkiye'deki temsilcisi olarak görmüyoruz." diye bir açıklama yapmıştı.

Haberin Devamı