Gazete Vatan Logo

ABD kadar güvenliyiz

Dünya Turizm Zirvesi’nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, terörü turizmi baltalamak için kullananları eleştirdi ve “Amerika, Paris ne kadar güvenliyse Türkiye de o kadar güvenli” dedi

ABD kadar güvenliyiz

Başbakan Binali Yıldırım, “Terörü, turizmi baltalamak veya turizmde avantaj sağlamak için lütfen kullanmayalım. İnsanların buluşmasına, kardeş olmasına, bölgesel ve küresel barışın tesis edilmesine destek olalım, köstek olmayalım” dedi.

Yıldırım, Dünya Turizm Forumu’nun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bölgede ve dünyada kardeşliğin, barışın ve huzurun sağlanması için çok büyük gayret sarf ettiğini, büyük fedakârlık yaptığını belirtti.

“3 milyondan fazla, canını kurtarmak için evini, barkını, memleketini bırakan insanlara kucak açan, onları bağrına basan, ekmeğini paylaşan ülkenin adı Türkiye’dir” diyen Yıldırım, bunun dünyada başka bir örneğinin de bulunmadığını ifade etti.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün turizm sektöründe bir adım öne çıkmak için üzülerek söylüyorum, başkaları hakkında dedikodu üreterek, oraları güvensiz ilan ederek iş yapmaya çalışanlar var. Bunlar doğru şeyler değil. Dünyanın hiçbir yerinde güvenli bir ülke yoktur, eğer güvenlikten bahsediyorsak. Terör, her yerde, adres tanımıyor. Avrupa’nın göbeğinde terör oluyor. Türkiye’de de oluyor, Ortadoğu’da da oluyor, kuzeyde de oluyor, her yerde oluyor. Terörün olmadığı yer yok. Terörden korkmak, terörle korkutmak ancak ve ancak terörün işine yarar, teröristlerin işine yarar. Onun için ben gururla ve güvenle söylüyorum, ABD ne kadar güvenliyse Türkiye’de o kadar güvenli. Avrupa, Paris ne kadar güvenliyse İstanbul da o kadar güvenli. Saraybosna ne kadar güvenliyse Ankara da o kadar güvenli. Bakü ne kadar güvenliyse İzmir de o kadar güvenli. Onun için bu terörü, turizmi baltalamak veya turizmde avantaj sağlamak için lütfen kullanmayalım.”

Haberin Devamı

Turist sayısı 3’e katlandı

Hükümet olarak turizmi sadece ekonomik kalkınmaya katkı sağlayan sektör olarak görmediklerinni altını çizen Başbakan Yıldırım, “Türkiye’de turizm sektörü yıllar boyunca gelişmeye, büyümeye devam ediyor. 2002’de Türkiye’ye gelen toplam turist sayısı 13 milyon civarındaydı.

Ve önceki yılda bu sayı 40 milyona yaklaştı. Neredeyse 3 katı bir artıştan bahsediyoruz. Turizm gelirleri 12 milyar dolardan 30 milyar doların üzerine çıktı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Vize konulacak ülke değiliz

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye’nin sadece turist ağırlamadığını, Türk vatandaşlarının artık iyi bir müşteri olduğunu belirterek, “Türkiye vize konulacak bir ülke değil. Gün gelecek bize vize koyanlara Türkiye vize koyacak” dedi. Türkiye’nin de son yıllarda turizm alanında ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini söyleyen Ulusoy, şöyle devam etti: “Türkiye yalnız bekleyen, misafir ağırlayan bir ülke değil. Artık iyi müşteri... 2000 yılında 568 bin kişi seyahat ederken, 2016’da 16 milyon 500 bin kişi gezmiş. Bunun 9.5 milyonu yurt dışına çıkmış. Siyasi istikrarın getirdiği ekonomik istikrarla vatandaşlarımız geziyor, seyahat ediyor.”