Gazete Vatan Logo

ABD istihbaratından bilgi geldi!

İngiltere'deki Manchester Arena'da gerçekleşen konser sırasında meydana gelen patlamalarla ilgili Amerikan istihbaratından bilgi geldi.

ABD istihbaratından bilgi geldi!

İngiliz İndependent'in haberine göre, ilk belirlemelere göre polis olayı "olası terör saldırısı" olarak değerlendirdiğini resmi olarak açıkladı.

AMERİKAN İSTİHBARATI: İNTİHAR BOMBACISI

Amerikan İstihbarat Servisi'nin İngiliz polisiyle paylaştığı bilgiye göre patlamanın 'İntihar bombacısı' olduğu da gelen bilgiler arasında. Konuyla ilgili önümüzdeki saatlerde daha net bir açıklamanın yapılması bekleniyor.

KABİNE ACİL TOPLANTIYA ÇAĞRILDI

İngiltere Başbakanı Theresa May, Manchester Arena konser salonunda patlama yaşandığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Düşüncelerinin olayın kurbanları ve bundan etkilenenlerin aileleriyle olduğunu vurgulayan May, "Polisin korkunç bir terör saldırısı olarak gördüğü olayın tüm ayrıntılarının saptanması için çalışıyoruz." bilgisini paylaştı.

Başbakanlık kaynakları, May'in gelecek ay ülkede yapılacak erken genel seçim için yürüttüğü seçim kampanyasını askıya aldığını ve son gelişmelerle ilgili bugün gerçekleştirilecek acil kabine toplantısına başkanlık edeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn de olayla ilgili "korkunç" nitelemesinde bulunarak, "Düşüncelerim olaydan etkilenenler ve acil durum ekipleriyle birlikte." ifadesini aktardı.