Gazete Vatan Logo

ABD ile normale dönme temennisi

Başbakan Yıldırım, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin, “Temennimiz, iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Bölgesel ve küresel gerilimlerin tırmanmakta olduğu bu süreçte Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız” dedi

ABD ile normale dönme temennisi

Çankaya Köşkü’nde düzenlenen valiler toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ABD’yle yaşanan vize krizinde yumuşak mesajlar verdi. Yıldırım özetle şunları söyledi: “Son günlerde ABD ile yaşanan vize krizi, gündemin sıcak konularından birisi. ABD, diplomatik misyonlarının güvenlik zafiyetini öne sürerek vize işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Biz de ülkemize yakışanı yaptık, mütekabiliyet esasına dayanarak aynı karşılığı verdik. Temennimiz, iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Bölgesel ve küresel gerilimlerin tırmanmakta olduğu bu süreçte Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız.”

‘Kılı kırk yarın’ mesajı

Terörle mücadele konusunda uyarılarda da bulunan Başbakan, “Müdafaa anlayışı ile değil taarruz anlayışı ile terörle mücadeleye devam ediyoruz” dedi ve ekledi: “Şehirde ve kırsalda PKK bölücü terör örgütüne karşı net bir saha hakimiyeti tesis edilmiştir. Gençlerin dini duygularını suiistimal eden diğer terör örgütü DEAŞ’ın bu sene başından itibaren 1000 mensubu tutuklandı, 53 bin üzerinde terör zanlısına ülkeye giriş yasağı getirildi. FETÖ’ye de göz açtırmıyoruz. Görevimiz bu mikrobu, virüsü devletin bütün kurumlarından temizlemektir. Gerek FETÖ, gerek PKK ile mücadele kapsamında gerçekleşen faaliyetlerde dikkatli şekilde işlem yapmanız, kılı kırk yararak işlem yapmanız önem arz ediyor. Bizim değerlerimizde zulmetmek yoktur. Tek bir terör mensubunun devlet içinde barınmasına ne de tek bir mazlumun zarar görmesine asla izin vermemeliyiz.”

Haberin Devamı

‘Hataya alan var ama hainliğe yok’

Başbakan Yıldırım, valilere işlerini yaparken çekingen davranmamaları, mevzuat ile uygulama arasında sıkışmamaları tavsiyesinde bulundu. Yıldırım, “Milletin işini yaparken usul hatası, şekil hatası yapmaktan korkmayın. Sahadaki işler usul, şekil hatası olmadan yapılmaz. Hata yapmayacağım diye titizlenen iş yapamaz. Mesele ülke geleceği ve menfaati ise hata yapın ama hainlik yapmayın. Hataya alan var ama hainliğe yok” dedi.