Gazete Vatan Logo

ABD ile İran gerilimi sonrası piyasalarda son durum!

ABD ile İran arasındaki gerilim tırmanıyor. Peki bu gerilim Türkiye piyasalarına nasıl yansıyor? Dolar/TL bu sabah güne 5.98 seviyesinin hemen altında başlarken euro/TL ise 6.66 TL seviyesinde başladı. Altının ons fiyatı ise 1600 dolar seviyesini aştı. Gram altının fiyatı ise 306 TL seviyesinde işlem görüyor. Brent petrolün varil fiyatı ise 71 dolar seviyesini test etti. İşte piyasalarda son durum...

ABD ile İran gerilimi sonrası piyasalarda son durum!

ABD'nin Kasım Süleymani'yi öldürmesinden sonra dünyayı titreten ve ABD-İran savaşına doğru giden gerilimde sıcak gelişmeler yaşanıyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed hava üssünü onlarca füzeyle vurduğunu duyurdu. Beyaz Saray Sözcüsü Grisham, Irak'taki ABD üslerine saldırı konusunda Trump'ın bilgilendirildiğini ve durumun yakından takip edildiğini açıkladı. İran medyası, ABD'nin Irak'taki üssüne yönelik "ikinci dalga" füze saldırısının başladığını duyurdu.

PETROL FİYATLARI TIRMANIYOR

Türkiye piyasaları ise ABD ile İran arasındaki yaşanan gerilimi yakından takip ediyor. Gram altın fiyatı 306 TL seviyesine tırmanırken Dolar bu sabah güne 5.98 seviyesinin hemen altında başladı. Brent petrolün varil fiyatı 71 dolar seviyesini, test etti. Petrol fiyatları saat 09:00 itibari ile 69 dolar seviyesinde işlem görüyor.

GERİLİM SONRASI BİTCOİN DE YÖNÜNÜ YUKARI ÇEVİRDİ

İran'ın misilleme saldırılarının ardından, güvenli liman arayışlarının egemen olduğu küresel piyasalarda değerli metallerin yanında, kripto para birimlerine yönelik talep de arttı ve Bitcoin yüzde 2.04 artışla, 8.0 bin doları da aşarak, 8,321 dolar ile yeni yılın en yüksek düzeyine tırmandı. (Milliyet)

Haberin Devamı