Gazete Vatan Logo

ABD iki yılda YPG’yi tam teçhizat donattı!

PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye ağır silahlar ve zırhlı araç veren Amerika Birleşik Devletleri’nin, teröristleri ‘özel tim’ teçhizatıyla da donattığı ortaya çıktı.

ABD iki yılda YPG’yi tam teçhizat donattı!

Suriye’nin Afrin kentinde çekilen bir fotoğrafta YPG armalı teröristlerin üzerinde ABD yapımı silahlar ve teçhizatlar dikkat çekti. Gece ve termal görüş sistemlerine sahip teröristlerin bundan 2 yıl önce sadece Kaleşnikofları vardı. 2015 ve 2017 yılında çekilen iki fotoğraf da gelişmeyi gözler önüne serdi. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, 2 fotoğraf arasındaki farkı yorumladı. Ağar, silah ve teçhizat açısından büyük bir gelişim olduğunu söyledi. 2015’teki fotoğrafta Kaleşnikoflu teröristler varken ikincisinde özel tim ekipmanı taşıyan teröristlerin olduğuna dikkat çekti. 2 fotoğraf arasındaki farkları ise şöyle anlattı:

Özel tim gibi...

“2015’teki fotoğrafta sadece silahlı bir grup bulunuyor. Kıyafetleri bile aynı değil. Ayakkabılar farklı. Kimi maskeli kimi maskesiz. Silahları rahat bulunan Kaleşnikof. 2017’de fotoğraf ise farklı. Silahları ABD ordusunun kullandığı M4 Karabin. Gelişmiş bir silah. Silahların üzerinde ise termal, hedef noktalayıcı, lazer pointer gibi aparatlar var. Kasklarında gece görüş sistemleri bulunuyor. Hepsinde tabanca da var. Kıyafetler aynı. Özel timin sahip olması gereken teçhizata sahipler. İki fotoğraftaki tek benzerlik YPG arması taşımaları.”

Haberin Devamı

‘Afrinde eğitim kampları var’

Abdullah Ağar, YPG’nin Afrin’de önemli bir yapılanması olduğunu belirtti: “Afrin’de YPG’nin eğitildiği kamplar kuruldu. Orada ABD tarafından eğitiliyor. Ancak bu fotoğrafa bakıp da YPG güçlü demek yanlış. Çünkü bunlar genelde propaganda araçları olarak kullanılıyor. YPG’ye verdiği desteği ABD açık açık gösteriyor. Arkasında ben varım diyor.”