Gazete Vatan Logo

ABD Güvenlik Konseyi: Türkiye'nin yanındayız

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısı hakkında bir kınama mesajı yollayarak, "Demokrasisini terörün her türlüsüne karşı koruyan Türkiye halkının yanında yer alıyoruz" ifadesinde bulundu.

ABD Güvenlik Konseyi: Türkiye'nin yanındayız

"Amerika Birleşik Devletleri’nin, dün Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısını en güçlü biçimde kınadığını" belirten açıklamada Price, "Bu barbarca eylemin failleri, adi ve korkak bir şekilde, bir düğünü hedef almışlar; çok sayıda kişiyi öldürmüş ve yaralamışlardır. Düşüncelerimiz ve dualarımız, hayatını kaybedenlerin aileleri ve sevenleriyledir, yaralılara da acil şifa diliyoruz" dedi.

Beyaz Saray’ın internet sitesindeki bildiride, "Demokrasisini terörün her türlüsüne karşı koruyan Türkiye halkının yanında yer alıyoruz ve Türk yetkililerle yakın temas halindeyiz. Ayrıca, Başkan Yardımcısı Biden, 24 Ağustos perşembe günü Ankara’yı ziyaret ederek, kıymetli NATO müttefikimiz ve ortağımız olan Türkiye’yle, terör belasına karşı birlikte çalışma kararlılığımızı bir kez daha tasdik edecektir" denildi.