Gazete Vatan Logo

ABD FBI görevlisinin Türk makamlarınca çağrıldığını doğruladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'deki bir FBI görevlisinin Türk makamlarınca çağrıldığını doğruladı.

ABD FBI görevlisinin Türk makamlarınca çağrıldığını doğruladı

Sözcü Heather Nauert, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atillanın sanık olarak yargılandığı davada ifade veren eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmazın öne sürdüğü iddialara ilişkin Türkiyedeki bir FBI görevlisinin Türk makamlarınca çağrıldığını doğruladı.

Nauert, başkent Washingtonda düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin Bir FBI yetkilisinin bu iddialarla ilgili soruları yanıtlamak üzere Türk polis merkezine çağrıldı. Bununla ilgili herhangi bir fikriniz var mı? sorusunu, "Söylediğiniz dava ve ayrıntılarla ilgili sizi Adalet Bakanlığına yönlendirmek zorunda kalacağım. Davaya karışmıyoruz. Adalet Bakanlığı bununla ilgileniyor. Ancak, Türkiye'deki büyükelçiliğimizde FBI ataşesi olarak çalışan kişinin Türk makamlarınca çağrıldığını doğrulayabilirim diyerek yanıtladı.

Türkiye'den kaçarak, edindiği sahte pasaportla yaklaşık 10 ay önce ABDye gelen ve 17 Aralık soruşturmasında elde edilen belgeleri FBI ve savcılık makamına teslim eden eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz, FBInın kendisine 50 bin, savcılığın da 900 dolar ödediğini söylemiş, "Oturduğum dairenin kirasını da savcılık ödüyor, evi de onlar tuttu" demişti.

Haberin Devamı