Gazete Vatan Logo

ABD dünya çapındaki tüm deniz operasyonlarını durdurdu

ABD Deniz Kuvvetleri, John McCain adlı savaş gemisinin yaptığı kazanın ardından dünya genelindeki tüm deniz operasyonlarını durdurduğunu açıkladı.

ABD dünya çapındaki tüm deniz operasyonlarını durdurdu

USS John McCain adlı destroyerin Singapur açıklarında karıştığı kazanın ardından açıklama yapan Richardson, "Bu trend, daha etkin bir eylem gerektiriyor. Bu doğrultuda, dünya genelindeki tüm filolarımızda operasyonların durdurulması emrini verdim" dedi.
USS John McCain adlı destroyer, Singapur açıklarında Liberya bandıralı bir petrol tankeri ile çarpışmış, 10 denizcinin kaybolduğu, 5 ABD'li denizcinin de yaralandığı duyurulmuştu.
1 AY İÇİNDE 2. KAZA
Bu, ABD Donanması'nın 1 ay içinde yaşadığı 2. büyük kaza.
Haziran ayında USS Fitzgerald adlı ABD destroyeri Japonya karasularında bir kargo gemisiyle çarpışmış, olayda 7 ABD'li denizci hayatını kaybetmişti.
ABD Donanması geçen hafta yaptığı açıklamada olay nedeniyle kaptan ve üst düzey mürettebatı görevden almıştı.

TÜM DÜNYADA DENİZ OPERASYONLARI DURDURULDU

ABD Savunma Bakanı James Mattis, arama kurtarma çalışmalarının ardından kazayla alakalı soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

ABD Donanmasının Deniz Operasyonları Şefi John Richardson ise yaptığı açıklama ile dünya genelinde ABD'nin tüm deniz operasyonlarının geçici süreliğine durdurulduğunu açıkladı.