Gazete Vatan Logo
Magazin ABD dizisinde bir Türk oyuncu

ABD dizisinde bir Türk oyuncu

ABD dizisinde bir Türk oyuncu

Yıllarca seslendirme, sinema ve tiyatrolarda üstlendiği oyunculuk görevleriyle tanınan Abdül Süsler, 2016 yılının başında Amerika’da yayınlanacak olan dizide rol aldı.

Görüntü yönetmenliğini dünyanın en çok izlenen Lost ve X Files dizilerinin görüntü yönetmeni John S. Bartley'in üstlendiği "İnsomnia" isimli Amerikan yapımı dizinin yönetmeni ise Vyacheslav N. Yakovlev. Welldone Production tarafından hayata geçirilen İnsomnia adlı dizinin çekimleri Temmuz-Ağustos tarihlerinde Rusya’da gerçekleşti. Kadrosunda birçok Amerikalı ve Rus aktörün bulunduğu yapımda tek Türk olarak Abdül Süsler yer alırken, deneyimli kadrodan oluşan 8 bölümlük dizinin çekim çalışmaları Moskova’da tamamlandı.

Haldun Dormen gibi ünlü oyuncularla sahne alan Abdül Süsler, aynı zamanda 2012 yılında hayatını kaybeden Müşfik Kenter’in de asistanlığını yaptı. Çalışmaları Amerika’da yayınlanacak dizi projesiyle sınırlı olmayan Süsler, Türkiye’de de Vecihi Hürkuş 'Kanat' filminde izleyici ile buluşacak. Yapımcılığını Mehmet Çetin'in üstlendiği, UNC Film şirketi tarafından çekimleri gerçekleştirilen Vecihi Hürkuş "Kanat" isimli filmde Süsler, tarihe damga vurmuş pilot Vecihi Hürkuş'un eniştesi ve komutanı olarak filmde rol alacak. Vecihi Hürkuş'un hayat hikayesinden esinlenilerek hayata geçirilen filmin vizyon tarihi ise Şubat 2016 olarak planlanırken, teaser fragmanı geçtiğimiz haftalarda yayınladı.

Haberin Devamı

5 MİLYON DOLARLIK FİLMİN KONUSU

Senaryosunu ve genel yönetmenliğini yine Mehmet Çetin’nin yapacağı 5 milyon dolarlık film, Birinci Dünya Savaşı ve Milli Mücadele yıllarında savaş pilotu olarak görev yapan, uçak mucidi Vecihi Hürkuş’un hayatını kendine kılavuz edinmiş bir gencin özel kanat tasarımlı bir uçağı icat ederken karşılaştığı güçlüklerin hikayesi etrafında gelişiyor. Hayatını icadına adamış bu gencin mücadelesi sırasında yaşadığı aşk ile uçak tutkusu arasında gidip gelmesi, ona farklı bir hayat bakışı kazandırır. 3D izleme seçeneği ve ileri düzey görsel efektleriyle de iddialı bir yapım olan film sinemaseverleri bekliyor.

Haberin Devamı