Gazete Vatan Logo

ABD destekli gruplar, Irak sınırında IŞİD’e operasyon başlattı

Suriye’de ABD ve Ürdün destekli militanların oluşturduğu Yeni Suriye Ordusu, Irak sınırında IŞİD’in kalelerinden biri olan El Bukemal’e operasyon başlatırken, IŞİD’in karşı taarruzunda örgütün büyük kayıp verdiği öne sürüldü.

ABD destekli gruplar, Irak sınırında IŞİD’e operasyon başlattı

Irak sınırında IŞİD’in kalelerinden El Bukemal kasabasını almak üzere ABD’nin hava desteğiyle operasyon başlatan Yeni Suriye Ordusu’nun, kasaba yakınındaki Hamdan havaalanının kontrolünü ele geçirdiği kaydedildi. Reuters’a konuşan bir Yeni Suriye Ordusu komutanı, “Çatışmalar kasaba içinde sürüyor” dedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise, operasyonun Batılı ülkelerden özel birlikler ve ABD'nin hava desteğiyle yürütüldüğünü duyurdu.

SEMBOLİK VE STRATEJİK DARBE

IŞİD’in kasaba çevresinde hendekler kazarak karşı taarruza geçtiği belirtilirken, IŞİD’e yakın kaynaklar örgütün kurduğu pusuda 40’tan fazla Yeni Suriye Ordusu militanının öldüğünü, 15’inin ise esir alındığını iddia etti.

Deyr Ez-Zor'a bağlı El Bukemal, IŞİD’in Suriye ve Irak’ta güçlenmeye başladığı 2014 yılında ilk ele geçirdiği bölgeler arasındaydı. Kasabanın IŞİD’den kurtarılmasının, örgüte sembolik ve stratejik darbe anlamına geleceği belirtiliyor.