Gazete Vatan Logo

ABD'den Türkiye'ye bir çağrı daha

ABD'den Türkiye'ye bir çağrı daha

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye’yi Suriye’nin kuzeyine yönelik bombardımanı kesmesi yönünde uyardı.
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonda görüşen Biden’ın Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği saldırıları durdurmasını istediği ve karşılıklı itidal çağrısı yaptığı kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, Biden’ın Suriyeli Kürtlerin Türkiye sınırında toprak kazanmasına karşı ABD’nin harcadığı çabalara da değindiği ifade edildi.
Beyaz Saray, Biden ve Davutoğlu’nun bölgedeki sivilleri korumak ve Halep çevresinde insani yardımı sürdürmek için birlikte çalışma konusunda fikir birliğine vardığını da belirtti.

ANGAJMAN KURALLARI GEREĞİ KARŞILIĞI VERİLECEK
Angajman kuralları çerçevesinde Türkiye tarafına PYD/PKK mevzilerinin bulunduğu bölgelerden açılan ateşe misliyle karşılık verildiği, kim tarafından gelirse gelsin bu tür ateşlere anında karşılık verileceği bildirildi.Güvenlik kaynakları, angajman kuralları çerçevesinde Halep'e bağlı Azez ilçesinde bölücü terör örgütü PYD/PKK mevzilerinin bulunduğu bölgelerden açılan ateşe Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) anında misliyle karşılık verdiğini kaydetti. Aynı kaynaklar, kim tarafından gelirse gelsin, benzer ateşlerin açılması halinde anında karşılık verilmeye devam edileceğini de vurguladı.
Halep'e bağlı Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden dün, bölücü terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Akçabağlar üs bölgesine ateş açılması üzerine, TSK unsurları tarafından angajman kuralları çerçevesinde karşılık verilmişti.
Bu sabah saatlerinde de TSK unsurları, Halep'e bağlı Azez ilçesinde bölücü terör örgütü PYD/PKK hedeflerini Fırtına obüsleriyle ateş altına almıştı.

Haberin Devamı