Gazete Vatan Logo

ABD'den skandal yaptırım açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders açıklamasında, "Türk İçişleri ve Adalet Bakanı'na yaptırım uygulanacak. Yaptırım gerekçesi iki bakanın rahip Brunson'ın tutukluluğunda ilişkili bulunması" dedi. Öte yandan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de yaptığı açıklamada, yaptırımların Brunson serbest kalana kadar devam edeceğini söyledi.

ABD'den skandal yaptırım açıklaması

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "İçişleri ve Adalet Bakanı'na yaptırım uygulanacak" denildi. Yapılan açıklamada yaptırımların nedeni olarak ilgili iki bakanın rahip Brunson'ın tutukluluğunda oynadıkları rol olduğu söylendi. Edinilen bilgilere göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e ABD tarafından yaptırım uygulanacak. İki Türk bakanla ilgili olarak ABD, bütün ilişkilerini askıya alacak.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in, ''Brunson'ın haksız tutukluluğu ve Türk yetkililerce süren yargılaması kabul edilemez .'' dediği aktarıldı.
Hazine Bakanlığı'nın gerekçeli kararında Brunson'ın ev hapsine alınmasında Türk İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı sorumlu tutuluyor. İki Bakan, Türk Hükümeti'nin örgütsel işleyişinde liderler olarak tanımlanıyor. Bu iki bakan insan hakları ihlalleri ile suçlanıyor. Yine her iki bakanın iştiraki olan ticari yapılar ile ilişkide olan şirketlere de yaptırım öngörülüyor.
SKANDAL KARAR NE ANLAMA GELİYOR?
ABD'nin aldığı skandal yaptırım kararına göre,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Gül'ün başta ABD olmak üzere bazı ülkelere girişleri yasaklanacak. Varsa ABD'deki mallarına el konulacak.

Haberin Devamı