Gazete Vatan Logo

THY açıkladı: ABD'nin yasak listesinde İstanbul da var!

Trump yönetimi, Orta Doğu ve Afrika'da 10 uluslararası havalimanından Amerika'ya yapılan uçuşlarda yolcu kabinlerine elektronik cihazların alınmasını yasakladı. Cep telefonu dışında hiçbir cihaza izin verilmeyecek havalimanları listesinde İstanbul da var. THY, az önce yaptığı açıklamayla yolculardan cep telefonundan büyük cihazları yanlarına almamalarını istedi.

THY açıkladı: ABD'nin yasak listesinde İstanbul da var!

Amerikan medyasında yer alan ve ABD'li yetkililere dayandırılan haberlerde, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden ABD'ye seyahat eden yolcuların DVD oynatıcı, tablet, dizüstü bilgisayarlarını kabine almalarının yasaklanacağı ve bagaja verilmesi koşulunun getirileceği söylendi.

Bugün başlaması beklenen yasağın uygulanacağı havalimanlarının listesi şöyle:
Kahire-Mısır, Amman-Ürdün, Kuveyt City-Kuveyt, Kazablanka-Fas, Doha-Katar, Riyad ve Cidde-Suudi arabistan, Abu Dabi ve Dubai-Birleşik Arap Emirlikleri ile İstanbul-Türkiye.

Türk Hava Yolları'ndan yeni açıklama:
"Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat edecek yolcularımızın dikkatine.
ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda ilgili otoritelerce karar alınmıştır. Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilmektedir."

Ürdün havayollarından açıklama

Haberin Devamı

Ürdün Kraliyet Havayolları (Royal Jordanian Airlines), Twitter hesabından, Kuzey Amerika uçuşlarında çoğu elektronik cihazın kabinlere alınmasını yasaklayacaklarını açıkladı.

Şirket, daha sonra sildiği tweetinde şu ifadelere yer verdi:

"ABD'nin ilgili bakanlıklarından verilen talimatlar gereğince ABD'ye giden veya ABD'den gelen tüm uçuşlarımızda elektronik ve elektrikli cihazların yolcu kabinine alınmasının kati bir surette yasaklandığını değerli yolcularımıza bildiriyoruz. Cep telefonları ve tıbbi cihazlarına uçuş sırasında gereksinim duyulduğundan bu cihazlar yasak dahilinde değiller."

Açıklamada uygulamanın salı günü başlayacağını duyuran şirket, yasağın Montreal, New York, Chicago ve Detroit uçuşlarında uygulanacağını kaydetti.

Suudi havayolu şirketi de iddiayı doğruladı

Suudi Arabistan'ın El Riyad gazetesi ise Suudi hükümetinin sivil havacılık otoritelerini yasak konusunda bilgilendiğini yazdı.

Suadia Hava Yolları da Twitter hesabı üzerinden bu iddiayı doğruladı.

Havayolu şirketi, 22 Mart'tan itibaren uygulanmaya başlanmak üzere kabinlere cep telefonundan büyük tüm elektronik cihazların alınmasının yasak olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Türk Hava Yollari Basin Müşavirliği daha önce şu açıklamayı yapmıştı

Açıklamada; “ABD uçuşlarında yolcuların boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihazları kabin içine almalarının yasaklanması” konulu haberlerle ilgili olarak operasyonlarımıza yansıyan herhangi bir olumsuzluk veya farklı bir uygulama bulunmamaktadır.Kabin içinde elektronik eşya taşıma prosedürlerimiz herhangi bir değişiklik olmaksızın uygulanmakta,tarafimiza ulasan herhangi bir tebligat da yoktur." ifadeleri yer almıştı.