Gazete Vatan Logo

ABD'den çok kritik Suriye açıklaması!

'Sarin kullanıldı en az 100-150 kişi öldü'

Beyaz Saray , Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed yönetiminin, sarin gazı da dahil olmak üzere kimyasal silah kullandığının belirlendiğini açıkladı. Geçen yıl kimyasal silahlar yüzünden Suriye'de 100 - 150 kişinin öldüğü bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, 'kırmızı çizgi' olarak belirlediği kimyasal silah kullanımına ilişkin açıklama, Ulusal Güvenlik Danışmanı Ben Rhodes'dan geldi. Açıklamada, Esed rejimine karşı mücadele veren muhaliflerin ise kimyasal silah kullandığına ilişkin bir kanıta ulaşılmadığı belirtildi.

Bir süredir Amerikalı ve Avrupalı istihbarat servislerinin üzerinde çalıştığı, Şam rejiminin kimyasal silah kullanıp kullanmadığı konusu nihayet neticelendirildi. Beşşar Esed’e bağlı askerlerin kimyasal silah kullandığını kabul eden Obama hükümetinin bundan sonra nasıl bir politika izleyeceği merak konusu. Başkan Barack Obama, Esed’in kimyasal silah kullanması durumunda bunun Amerika için ‘kırmızı çizgi’ olacağı konusunda uyarmıştı.

Obama, geçtiğimiz Nisan ayında ellerinde Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına dair fizyolojik kanıtların var olduğunu, ancak bunun hangi şartlar altında kimler tarafından kullanıldığına dair yeterli belgenin olmadığını söylemişti.

Haberin Devamı