Gazete Vatan Logo

ABD'den aldıkları silahlarla askerlerimizi şehit ettiler

Şemdinli'de gerçekleştirilen hain saldırıda kullanılan silahların PKK'nın Amerika'dan aldığı silahlar olduğu ortaya çıktı. Teröristlere silah ve mühimmat yardımında bulunan Amerikali yetkililer silahların Türkiye'ye karşı kullanılmayacağını iddia ediyordu. Ancak PKK'lı teröristler, Amerika'dan aldığı silahları şehitlerimize yönelttiler.

ABD'den aldıkları silahlarla askerlerimizi şehit ettiler

Suriye'de yıllardır devam eden iç savaşta çeşitli terör örgütleriyle kol kola giren Amerika, son olarak DEAŞ ile mücadeleyi bahane ederek terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısını silahlandırdı.

SİLAHLAR MEHMETÇİK'E DÖNDÜ

Teröristlere silah ve mühimmat yardımı yapan Amerikalı yetkililer, silahların Türkiye karşı kullanılmayacağını iddia ediyordu. Ancak PKK'lı teröristler, Amerika'dan aldıkları silahları Türkiye'ye soktu.

8 ŞEHİT

Mehmetçik'e dönen silahlar Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde kullanıldı, 6 askerimiz ile 2 korucumuz şehit düştü.

31 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Hakkari Şemdinli kırsalında 19, Tunceli Nazimıye Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde 9 ve Şırnak'ta 3 olmak üzere toplam 31 teröristin etkisiz hale getirildiği ve operasyonların devam ettiği belirtildi.

ABD TANKSAVARI

Öldürülen teröristlerin üzerinden ABD'nin DEAŞ'la mücadele iddiası ile YPG'ye verdiği 1 adet AT-4 tank savar silahının bulunması da dikkat çekti.