Gazete Vatan Logo

Son dakika... ABD'den Afrin açıklaması!

Bu hafta içi Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirecek olan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ziyaret öncesi Afrin konusuna değindi. Tillerson yaptığı açıklamada "Türkiye'nin güvenlik endişelerinin farkındayız" ifadesini kullandı.

Son dakika... ABD'den Afrin açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı "Türkiye'nin güvenlik endişelerinin farkındayız. Kuzey Suriye'deki gelişmelerden endişeliyiz" şeklinde konuştu.



Suriye'deki büyük operasyonların bitmiş olmasının DEAŞ'ı tamamen mağlup etmek anlamına gelmediğini belirten Tillerson, Suriye'deki kurtarılmış bölgeler için 200 milyon dolar ek bütçe ayrıldığını da söyledi.

Perşembe günü Ankara'a gelecek olan Tillerson'ı ziyaretinin ilk günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabul edecek. Görüşme akşam saatlerinde gerçekleşecek. Tillerson ertesi gün de mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Ankara temaslarında ana gündem maddesi Zeytin Dalı Harekatı olacak. Görüşmelerde, bu konudaki görüş ayrılığının önüne geçmek için formüllerin konuşulacağı belirtiliyor. Tillerson'a, YPG'ye verilen silahlar konusundaki rahatsızlık da iletilecek.