Gazete Vatan Logo

ABD'de yaşlılar yetersiz besleniyor

ABD'de hastanenin acil servislerine getirilen yaşlıların önemli bir bölümünün yetersiz beslendiği belirlendi.

Amerikalı bilim adamlarının araştırması bu yaşlıların acil servise getirilmeden önce yetersiz beslendiğinin farkında olmadığını da ortaya koydu.

Kuzey Carolina Üniversitesi'nden bilim adamları, acil servise getirilen 65 yaş ve üzerindeki138 kişinin sağlık durumunu araştırdı. Tıbbi ve psikolojik değerlendirmelerden sonra çoğu yalnız yaşayan ve tıbbi yardım almayan bu kişilerin yüzde 16'sının yetersiz beslendiği, yüzde 77'sinin bunu bilmediği ortaya çıktı.

Katılımcıların yüzde 60'ının yetersiz beslenme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirten bilim adamları, sadece yüzde 24'ünün sağlıklı olduğu sonucuna vardı.

Araştırmada, yetersiz beslenenlerde depresyon belirtilerine daha fazla rastlandığı, bu kişilerin hareket etme, dolayısıyla beslenme zorlukları da çektiği vurgulandı.

Özellikle yalnız yaşayan yaşlıların beslenme ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak için hastanelerin kapasitesinin artırılması gerekliliğine dikkati çeken bilim adamları, besin yardımının daha az masraflı olacağını ve tekrar tekrar hastaneye yatırılan bu kişilerin sayısının azaltılmasını sağlayabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Araştırmanın sonuçları "Annales of Emergency Medicine" dergisinde yayımlandı.