Gazete Vatan Logo

ABD’de tutuklanan Türkleri ziyaret

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mayıs ayındaki ziyareti sırasında PKK yandaşlarıyla kavga eden ve tutuklanan iki Türk’ü cezaevinde ziyaret etti

ABD’de tutuklanan Türkleri ziyaret

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mayıs ayındaki Washington ziyareti sırasında, Türkiye’nin ABD Büyükelçiliği önünde yaşanan kavgaya karıştığı gerekçesiyle tutuklanan Sinan Narin ve Eyüp Yıldırım’ı ziyaret etti.

Çavuşoğlu, sosyal medya platformu twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Washington’da yargılanması devam eden Sinan Narin ve Eyüp Yıldırım kardeşlerimizi ziyaret ederek, milletimizin sevgi ve selamlarını ilettik” ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, Narin ve Yıldırım ile ayrı ayrı çekilen iki fotoğrafını twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Narin ve Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mayıs ayındaki Washington ziyareti sırasında, Türk Büyükelçiliği önünde çıkan kavgaya karıştığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Aynı dava kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 koruması hakkında da tutuklama kararı bulunuyor. Olaylarda Kasım Mollaoğlu adlı PKK/PYD sempatizanı, Türk vatandaşı Alp Kenan Dereci’yi başından yaralamış ve olay yerinden kaçmıştı. Aynı kişi, Erdoğan’ın geçen hafta New York ziyaretindeki bir konuşmasında da olay çıkararak polis tarafından gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

10 Ekim’de duruşma var

Sinan Narin’in ön duruşması 16 Haziran, Eyüp Yıldırım’ın ön duruşması ise New Jersey’den transferini takiben 30 Haziran’da sonuçlanmış ve mahkeme her iki vatandaşın da tutukluluk hallerinin devamına karar vermişti. 7 Eylül’de prosedürel nitelikteki duruşmada, savcılık ve savunma makamının anlaşmaya varıp varmadığının ele alınacağı müteakip duruşmanın 10 Ekim’de yapılması karara bağlanmıştı. Taraflar arasında anlaşmaya varılamaması halinde, esasa ilişkin jürili bir sonraki duruşmanın Ocak ayında gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, avukatların girişimleri sonucunda Yıldırım’ın daha iyi koşullara sahip Central Treatment Facility’e transferinin sağlandığını, Narin’in de aynı merkeze transferi için girişimlerin devam ettiğini bildirdi. Narin ve Yıldırım, tutuklandıkları dönemden bu yana konsolosluk yetkilileri ve avukatları tarafından düzenli ziyaret ediliyor.

Haberin Devamı