Gazete Vatan Logo

Son dakika... ABD'de saldırı! Ölüler var!

ABD'nin güney eyaletlerinden Teksas'ta bir okulda silah sesleri duyuldu. Polis, Houston kentindeki lisede ateş açıldığını doğruladı. Çok sayıda öğrencinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Son dakika... ABD'de saldırı! Ölüler var!

ABD'nin güney eyaletlerinden Teksas'ta bir okulda silah sesleri duyuldu. Polis, Houston yakınlarındaki Santa Fe'de yer alan lisede ateş açıldığını doğruladı.

İlk gelen haberlerde, saldırgan halen okul binasının içerisindeydi. Daha sonra yetkililer saldırganın yakalanarak güvenliğin sağlandığını bildirdi.

Son gelen bilgilere göre 8 öğrenci hayatını kaybetti. Çok sayıda da yaralı var.

TRUMP: İLK HABERLER İYİ GÖZÜKMÜYOR

ABD Başkanı Donald Trump, olayla ilgili yaptığı paylaşımda "Teksas'ta okula silahlı saldırı. İlk haberler iyi gözükmüyor. Tanrı hepimizi kutsasın!" ifadesini kullandı.

1 KİŞİ GÖZALTINDA, 1 KİŞİ TUTUKLANDI
Emniyet yetkililerinden yapılan ilk açıklamada, olaya ilişkin bir kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin ise tutuklandığı belirtilirken, yaralanan bir polis memurunun ise tedavi altına alındığı kaydedildi. Gözaltına alınan kişinin öğrenci olduğu düşünülüyor.
GÜVENLİK ARTTIRILDI
Santa Fe Polisi tarafından bir şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi verilirken, kimliği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.
Olay Santa Fe Lisesi yakınlarındaki Dickinson okul bölgesinde de güvenliğin arttırılmasına sebep oldu.
RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI
Öğrencilerin okul binası dışındaki faaliyetleri durdurulurken, okula giriş çıkışlar güvenlik kontrolü ile sağlanıyor. Santa Fe Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Doctor Richardson, “Şu an için sadece okulda silahlı bir saldırı oldu. Ancak saldırgan yakalandı. Şu an çocukların sağlığı ile ilgileniyoruz” derken, yaralı durumu ile ilgili bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı