Gazete Vatan Logo

ABD'de sağlık yasası oylaması ertelendi! Borsa düştü, o yasa için tehlike çanları!

ABD Başkanı Trump'ın ilk büyük sınavı olan 'sağlık yasası' oylaması, yeterli oya ulaşılamayacak olması nedeniyle ertelendi

ABD'de sağlık yasası oylaması ertelendi! Borsa düştü, o yasa için tehlike çanları!

ABD Başkanı Donald Trump'ın en önemli seçim vaatlerinden biri olan ve eski Başkan Barack Obama'nın yürürlüğe koyduğu sağlık sigortası 'Obamacare'in kaldırılmasını öngören Amerikan Sağlık Hizmetleri Yasası'nın (AHCA) Temsilciler Meclisinin bugünkü oturumunda oylamaya sunulması bekleniyordu.

Cumhuriyetçilerin oylamayı ertelediği duyuruldu.

216 'EVET' OYU GEREKİYORDU
Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın imzasını taşıyan Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası Yasası'nın (ACA) iptalini öngören Amerikan Sağlık Hizmetleri Yasası (AHCA), bugün oylamaya sunulacaktı. Yasanın Kongre'nin ilk kanadından geçmesi için 216 "evet" oyu gerekiyordu.
237 Cumhuriyetçi ve 193 Demokrat vekilin bulunduğu Temsilciler Meclisinde yapılacak oylamada yeterli desteği bulamayacağının öngörülmesi nedeniyle, sağlık yasasının oylaması ertelendi.
NEW YORK BORSASINDA DÜŞÜŞ
New York borsası, ABD Temsilciler Meclisi'ndeki sağlık tasarısı oylamasının ertelenmesinin ardından günü düşüşle tamamladı.Dow Jones Sanayi Endeksi 4,72 puan (yüzde 0,02) düşüşle 20.656,58 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi de 2,49 puan (yüzde 0,11) azalışla 2.345,96 puana geriledi.
Nasdaq Teknoloji Endeksi de 3,95 puan (yüzde 0,07) değer kaybıyla 5.817,69 puan oldu.
'VERGİ REFORMU YASASI TEHLİKEYE GİREBİLİR'
Uzmanlar, tasarı oylamasının ertelenmesinin hükümet üzerinde olumsuz izlenim bıraktığını ifade ederken, ABD Başkanı Donald Trump'ın gelecek aylarda geçirmek istediği ve piyasalar tarafından da yakından izlenen vergi reformu yasasının da tehlikeye girdiğine dikkati çekiyor.

Haberin Devamı