Gazete Vatan Logo

ABD'de OHAL ilan edilen bölgede polis helikopteri düştü!

ABD'de şiddet olaylarının yaşandığı ve OHAL'in ilan edildiği Virginia eyaletinde bir polis helikopteri düştü. İlk gelen bilgilere göre 2 kişi hayatını kaybetti.

ABD'de OHAL ilan edilen bölgede polis helikopteri düştü!

ABD'de şiddet olayları nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde polis helikopteri düşmesi sonucunda iki memur hayatını kaybetti.

Charlottesville'deki ırkçı grupların protestolarını izlemekle görevli olduğu belirtilen polis helikopteri bir golf sahası yakınında düştü. Helikopterde bulunan polis teşkilatı mensubu 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Federal Havacılık İdaresi helikopterin eyalet polisine ait olduğunu teyit ederken, Virginia Eyalet Polisi kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ABD Başkanı Donald Trump yayınladığı taziye mesajında, "Bugün ölen Virginia Eyalet Polis Teşkilatının değerli memurlarına, ailelerine ve diğer sevgili memurlarına en derin taziyelerimi sunuyorum, hepiniz bu ulusun ürettiği en iyi kişilerdensiniz" ifadesini kullandı.

Virginia Valisi Terry McAuliffe de yaptığı açıklamada, "Bugün Charlottesville kenti ve büyük ulusumuz için çok acı bir gün" ifadesine yer verdi.

Charlottesville kentinde daha önceki bir olayda ise ırkçıların yaptığı gösteriyi protesto eden ırkçılık karşıtı grubun üzerine araba sürülmesi sonucunda bir kişi yaşamını yitirmiş, birçok kişi yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Konfederasyon ordusunun komutanına ait heykelin kaldırılması planı üzerine, aşırı ırkçı grupların protesto gösterileri başlattığı kentte, ırkçılık karşıtı grubun tepki göstermesi üzerine olaylar büyürken olağanüstü hal ilan etmişti.