Gazete Vatan Logo

ABD’de Müslüman gencin ölümüne federal soruşturma çağrısı

Amerika-İslam İlişkileri Konseyi, ormanlık alanda asılmış halde bulunan 18 yaşındaki Keita’nın ölümünün araştırılması için FBI’a çağrıda bulundu

ABD’de Müslüman gencin ölümüne federal soruşturma çağrısı

ABD'nin en büyük İslami çatı kuruluşlarından Amerika-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), 18 yaşındaki siyahi Müslüman gencin Washington eyaletinde ölü bulunması üzerine federal soruşturma çağrısında bulundu.

Geçen kasım ayında hakkında kayıp ihbarında bulunulan Ben Moussa Keita'nın ocak ayında ailesiyle yaşadığı Lake Stevens şehrindeki ormanlık alanda asılmış halde bulunmasıyla ilgili olarak CAIR, Federal Soruşturma Bürosunu (FBI) göreve çağırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan FBI ise olay için soruşturma başlatmanın gerekli olup olmadığının değerlendirildiğini bildirdi.

CAIR’in Washington eyalet sorumlusu Arsalan Buhari, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Ailesi birtakım cevapların peşinde ve yürütülen araştırmaların yeterli olup olmadığı konusunda derin şüphe içerisindeler." diye konuştu. Buhari, Keita'nın ölümüne neyin yol açtığıyla ilgili sorulara cevap bulunması için kapsamlı bir federal soruşturma istediklerini belirtti.

Buhari, normalde polisin bu tarz vakaları tüm olasılıklar tükeninceye dek "adam öldürme" olarak değerlendirdiğini ancak Keita’nın ölümünün "intihar" olduğuna üç gün gibi kısa bir sürede hükmedildiğini anlattı.

Haberin Devamı

Baba İbrahima Keita, yerel gazetelere verdiği demeçte, oğlunun "mutlu genç bir delikanlı” olduğunu ve "hiçbir depresyon, anksiyete veya psikolojik travma yaşamadığını” söyledi.

Keita, "Oğlum doktor olmayı ve adli tabip olarak çalışmayı hayal ediyordu. Şimdi bu hayallerin hepsi geride kaldı.” ifadelerini kullandı.

Ailenin soruşturma konusundaki endişelerini vurgulayan Buhari, vefat eden gençle birlikte McDonald’s’ta çalışmış dört genç arkadaşının polis tarafından hiç sorgulanmadığını, ailenin bu durumu “endişe verici” bulduğunu dile getirdi.

Polis soruşturmasının askıya alınmasından kısa süre sonra yayımlanan 26 Ocak tarihli adli tıp raporunda, Keita’nın asılı bulunduğu ağaç dalının yerden 15 metre yükseklikte bulunması ve kendisinin daha önce intihar eğilimi göstermemiş olması nedeniyle Keita’nın ölüm sebebi "belirsiz" olarak tanımlandı.

Haberin Devamı

Muhabir : Canberk YükselYayınlayan : Zülal Eser

03.03.2017 14:24:52