Gazete Vatan Logo

ABD’de başladı, gençleşmenin yeni formülü; Vampir Yüz

Umutsuzca zamanın elini tutmaya çalışan ünlülerin güzellik rejiminin temelini oluşturan tuhaf bir prosedürün modası var; Vampir Yüz. Ünlüler, televizyon yıldızı Kim Kardashian’ın 2013 yılında denerken fotoğrafladığı ve manşetlere konu olan acı verici prosedürü, bir yüz gerdirmesinden daha etkili olduğunu tartışıyor.

ABD’de başladı, gençleşmenin yeni formülü; Vampir Yüz

Umutsuzca zamanın elini tutmaya çalışan ünlülerin güzellik rejiminin temelini oluşturan tuhaf bir prosedürün modası var; Vampir Yüz. Ünlüler, televizyon yıldızı Kim Kardashian’ın 2013 yılında denerken fotoğrafladığı ve manşetlere konu olan acı verici prosedürü, bir yüz gerdirmesinden daha etkili olduğunu tartışıyor. Ve şimdi bilim adamları trombosit açıszengin plazma (PRP) tedavisini doğrulayıp, gerçekten kırışıklıkları yok etmeye yardımcı olabildiğini belirtiyor.

22 eski PRP (plasma tedavisi) çalışmasının sonuçlarını analiz eden yeni bir gözden geçirme, pahalı sayılabilecek prosedürün yüzünü gençleştirdiğini ortaya koydu. Prosedür kanı ayıklamakta, plazmayı ayırmakta, tekrar yüze genç, parlak bir görünüm için geri enjekte edilmekte.

Kim Kardashian ve birçok yıldız, 1000 sterline (yaklaşık 6 bin lira) mal olan PRP terapisini yaptırıyor ama aynı zamanda acı verdiğinden şikayet ediyor. Trombosit açısından zengin plazma (PRP), 2013 yılında Kim Kardashian’ın çizildiğinden beri büyük popülerlik kazandı. Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği’nden Dr Alexes Hazen’in liderliğindeki ekip bu yöntemi gözden geçirmek ve prosedürün sınırlandırılması için kanıtlarla uyardı.

Haberin Devamı

Araştırmacılar ekibi, tedavinin sonuçlarının ‘kesin olarak yanıtlanmadığını’ iddia ettikleri için artık PRP’ye daha fazla bilimsel denemeye çağırdılar. Dr. Hazen ve New York Üniversitesi Langone Sağlık Plastik Cerrahi BHansjörg Wyss Bölümü’nde bu konu ile ilgili çalışma başlattı.