Gazete Vatan Logo

ABD’de baraj delindi 188 bin kişi kaçıyor

Etkili yağışlar nedeniyle su seviyesi yükselen Oroville Barajı’nda delik oluştu. Deliğin büyümesi üzerine bölge boşaltıldı.

ABD’de baraj  delindi 188 bin kişi kaçıyor

ABD’nin California eyaletinde yağmur suyuyla seviyesi yükselen baraj gölündeki deliğin yerleşim yerleri için tehlike oluşturması nedeniyle 188 bin kişi bölgeden tahliye edildi. Son günlerde etkili olan aşırı yağışlar, ABD’nin en yüksek barajı Oroville Baraj Gölü’ndeki su seviyesinin yükselmesine yol açtı. Su seviyesini azaltmak için tahliye savağını kullanmak isteyen görevliler, bu bölümde delik olduğunu fark etti. Deliğin büyümeye başlaması ve su baskınlarına neden olması riski nedeniyle yetkililer, yaklaşık 16 bin nüfuslu Oroville kasabası ve etrafındaki yerleşim yerlerinde yaşayanlara bölgeden ayrılmaları ve yüksek yerlere gitmeleri çağrısında bulundu.

Tahliye kararının ardından on binlerce kişinin araçlarıyla bölgeden ayrılmak için harekete geçti, yollarda uzun kuyruklar oluştu. Los Angeles Times gazetesi, sorunun giderilmesinin maliyetinin 100 ile 200 milyon dolar arasında masrafa yol açabileceği tahmininde bulundu. California Valiliği, 1968’de inşa edilen Oroville Baraj Gölü’nden hem tarım alanları hem de yerleşim yerlerine su veriyor.

Haberin Devamı