Gazete Vatan Logo

ABD'de askeri okulda başörtüsü talebi

ABD’de askeri bir okul, önümüzdeki dönem için kabul alan Müslüman bir öğrencinin başörtüsüyle derslere girme talebini değerlendiriyor.

ABD'de askeri okulda başörtüsü talebi

Başörtülü Müslüman bir kadın, ABD’nin South Carolina eyaletinde bulunan The Citadel adlı askeri okula, derslere başörtüsü ile girebilmek için talepte bulundu.

The Citadel Sözcüsü Kim Keelor, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, okulda çok sayıda Müslüman öğrenci olduğunu fakat ilk defa böyle bir talebin geldiğini kaydetti.

ABD basınında yer alan haberlere göre, okul 175 yıllık tarihinde şimdiye The Citadel üniformasını değiştirecek herhangi bir dini sembole izin vermedi.

ABD’deki Müslümanların haklarını savunan en büyük sivil toplum kuruluşu olarak bilinen Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) İletişim Direktörü İbrahim Hooper, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, okula bir mektup göndererek öğrenciye destek olacaklarını söyledi.

Bu konuda The Citedal'in vereceği kararın ABD toplumuna önemli bir mesaj yollayacağına dikkati çeken Hooper, "İçinden geçtiğimiz sorunları göz önünde bulundurursak, okulun burada vereceği kararın önemini daha iyi anlayabiliriz. Okulun öğrenciye izin vermesini istiyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri dolayısıyla özellikle Cumhuriyetçi Parti'nin aday adaylarının kullandığı İslam karşıtı söylem, ülke genelinde yoğun tepkiler almaya devam ediyor. Buna karşın seçim söylemini özellikle İslam karşıtlığı üzerine kuran milyarder iş adamı Donald Trump, Cumhuriyetçi başkan aday adayları arasında yarışı önde götürüyor.